”IIIIIIh, idag skall jag göra en fettmätning! Smsar jag till en kompis och får snabbt tillbaka ”IiIIIIIIIhh!”. Hon delade oavkortat min fasa inför att få se sanningen i vittöga. Vet inte vad det är med oss tjejer och fett men vi har i alla fall en tendens att bli tämligen upprörda över vår vikt och fettet på våra kroppar. Som om fettet skulle tala om huruvida bra människor vi är eller inte. Metoden jag testa är nygammal och så kallad undervattensvägning eller den finare varianten hydrostatisk vägning. Fett flyter och genom att gå ner i en balja med vatten och sätta sig i någon slags gunga med en våg kopplad till sig går det helt enkelt att ta reda på fettprocenten. Det är tydligen den absolut mest korrekta metoden som finns. Men lite läskigt var det allt att blåsa ut all luft i lungorna och sedan dyka ner med huvudet under vattnet. Kändes helt fel och det tog flera gånger innan jag fick kläm på det. Tur att jag inte fixa håret innan! Efter tio minuter kliver jag upp ur baljan, sätter på mig torra kläder och sätter mig i soffan och väntar spänt på mitt testresultat. Eller domen snarare. Jag ger mig själv en inombords näsknäpp

playitas

”Du är idealisk med dina 22 procent!”. Jag. Idealisk! Vilken grej! Jag blir alldeles glad och tänker att jag inte behöver träna mer nu och kan gå hem och äta godis. Kanske inte riktigt rätt reaktion.

När jag gick hem började jag fundera på det där med kroppsideal. Finnas det ens ett kroppsideal idag 2015? Ett ideal går knappast att säga, snarare flera stycken, eller hur? Ja tjejer är smala i tidningar och i sociala medier men de är också vältränade, atletiska, kurviga, raka, har små bröst osv. Det är ganska enkelt att skylla på sjuka normer i samhället, att tidningar är dumma som retuscherar bilder eller att H & M borde ta mer ansvar och inte ha så smala modeller. Givetvis ligger det en sanning i det men jag tycker mig ändå förnimma en förändring därute gällande kvinnoidealet. Det är stora rumpor, starka tjejer med muskler, kurviga kroppar och hashtaggar som Thickfit. Jag vågar nog till och med säga att pinnsmala, size zero kroppar med diverse utstickande kotor inte alls är lika hett längre. Inte ens det där ”Thighgapet” mellan låren är ens särskilt eftersträvansvärt. Tvärtom. Senast idag såg jag en bild på instagram på en tjej som stolt visade upp sitt icke ”tighgap”. Synd att det inte går att trycka like flera gånger. Och alla rumpbilder som florerar där ledordet verkar vara desto större desto bättre, är inte det väldigt befriande så säg? Nu är verkligen en tid då alla kroppsideal är välkomna och de sjuka normerna mer går åt det sunda hållet. Det har aldrig varit så inne som nu att se hälsosam ut.

Tur att jag gjorde den där fettmätningen. Nu slipper jag stressa över bikinisäsongen utan kan lugnt svassa runt på stranden med mitt icke ”tighgap” och känna mig extremt idealisk och hälsosam. Vill du också känna dig idealisk? Kika in på www.fettflyt.se 

fett flyt bassäng

 

17 kommentarer

 1. Buy a Bali Villa andamp; Live the Dream

 2. Live A Relaxed Life in a Bali Villa

 3. Discover the Perfect Bali Villa for Sale to Call Home

 4. Beautiful Bali Villas For Sale

 5. Experience Paradise Living – Find a Bali Villa for Sale Here

 6. Luxury Bali Villas For Sale

 7. Total Drama | The Ultimate Reality Show Adventure
  2. Total Drama | A Wild Ride Through the Competition
  3. Total Drama | Who Will Survive the Challenges?
  4. Total Drama | Drama, Action, and Plenty of Surprises
  5. Total Drama | The Juiciest Reality Show on TV
  6. Total Drama | Where Drama Reigns Supreme
  7. Total Drama | Surviving Against the Odds
  8. Total Drama | Can You Handle the Drama?
  9. Total Drama | The Ultimate Test of Strength and Skill
  10. Total Drama | A Battle of Wits and Endurance
  11. Total Drama | Who Will Come Out on Top?
  12. Total Drama | The Ultimate Quest for Fame and Fortune
  13. Total Drama | Expect the Unexpected
  14. Total Drama | The Ultimate Challenge Awaits
  15. Total Drama | Will You Be the One to Claim Victory?
  16. Total Drama | A Thrilling Adventure You Won’t Want to Miss
  17. Total Drama | The Ultimate Reality Show Showdown
  18. Total Drama | Surviving the Craziness of Total Drama
  19. Total Drama | Ready for a Total Drama Showdown?
  20. Total Drama | The Unforgettable Journey to the Top}

 8. Greetings,

  Am glad to connect with you, My name is Pitroda Satyan G, am an investment consultant with KANZ ALSHAMS PROJECT CONSULTANT, I have been mandated by the company to source for investment opportunities and companies seeking for funding, business loans, for its project(s). Do you have any investment or project that is seeking for capital to fund it?

  Our Investments financing focus is on:

  Seed Capital, Early-Stage, Start-Up Ventures, , Brokerage, Private Finance, Renewable Energy Project, Commercial Real Estate, Blockchain, Technology, Telecommunication, Infrastructure, Agriculture, Animal Breeding, Hospitality, Healthcare, Oil/Gas/Refinery. Application reserved for business executives and companies with proven business records in search of funding for expansion or forcapital investments..

  Kindly contact me for further details.

  await your return e.mail soonest.

  Regards

  Dr. Pitroda Satyan G

  KANZ ALSHAMS PROJECT CONSULTANT
  Address: 72469 Jahra Road Shuwaikh Industrial
  Tel: +968 7866 9578
  Email: info@kanzalshamsprojectmgt.com

 9. Pingback: aurochem laboratories tadalafil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.