Utvägning idag för Inger
på 7,2 veckor -8,8kg

FANTASTISKT JOBBAT!

före

efter

och detta med rätt kost och träning!!

*   *   *

Diskuterade med en kollega om pulverdieter, Xtravaganza och sån övrig skit!!
FÖr det är just vad det är, SKIT!!

Vem som helst kan gå ner i vikt av att äta pulver och ligga på ca 500kalorier om dagen!
Vilket bara det är helt vansinnigt då man tappar muskler, ork, koncentrationsförmåga, prestationsförmåga, löper större infektionsrisk då kolhydrater behövs för immunförsvaret, för att bara nämna några saker. Hur kan man då vilja välja den vägen?!
Varför vill man inte välja att må bra? 
Vill säga äta bra, nyttig mat som gör att man får mer ork, ökad förbränning, orkar prestera bättre, bättre koncentrationsförmåga och på detta träna. För der finns inget negativt med att träna!
Tvärtom. Man får en starkare kropp, högre förbränning, bättre kondition, starkare hjärta, mindre stresshormoner…. listan kan göras hur lång som helst!  

Så varför väljer man då att svälta sig själv genom att leva på pulver under en tid?

Jo för att vi människor vill ha en ”quick fix” och inte är beredda att ändra på våra vanor, beteenden och låta något annat bli lidande. Istälet äter vi pulver eller tar til extrema åtgärder och i vissa fall gör en magoperation!! Det är skrämmande!

Vad som är än mer skrämmande är att detta är vad vår svenska sjukvård rekommenderar!
”Är du överviktigt? Ok, här ät pulver i 12 veckor så hörs vi”

Läste häromdagen i Metro att staten skall tilsätta 50 miljoner svenska kronor, för att folk skall slippa stå i kö, för dessa hemska magoperationer.
Vet inte ens om alla bieffekter, nackdelar med en sådan operation får plats att skriva om här!

Det jag nu kämpar för är att i samarbete med en forskare vid Lunds universitet, komma in på Shalgrenska och få en testgrupp, på dessa personer som vill genomgå en magoperation. Under ett halvår görs det tester på dessa personer och jämförs med några som genomgått en magoperation.
Vem gör den största Hälsovinsten tror ni?

JAG VET!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.