…Gå ner 5kilo på en vecka. Snygga muskler på nolltid. Så får du en snygg kropp. Ny supermetod får kilona att rasa osv osv… Ja det är en ständig bantningskarusell som pågår! Men frågan är ju om dessa olika mirakelkurer funkar eller inte??!! Vad tror ni? Har ni testat någon?

För några år sedan eller närmre bestämt 7 år sedan, ställde jag upp i en nybörjartävling i Athletic Fitness. Tre månader innan dietade jag och tränade som en tok. Med alldeles för lite kunskap inom vad jag faktiskt gav mig in på och endast snappat upp lite råd här och där. Under tre månader uteslöt jag nästan kolhydrater helt från min kost och tränade extremt mycket. På den tiden jobbade jag även som gruppträningsinstruktör och körde ett antal klasser! Tror ni jag gick ner? Givetvis! Jag gick ner massvis och på tävlingsdagen vägde jag in på 49kg. Visst jag är bara 157cm lång men under den här extrema resan tappade jag även otroligt mycket muskler! Tror ni jag var nöjd med min kropp? Nej, det var jag inte. Ganska skrämmande svar, men det var sanningen!

Efter tävlingen (som dessutom inte tog mig till någon pallplats) tappade jag helt suget och gnistan att gå till gymmet eller ens försöka att äta lite nyttigt!! Kände jag för bullar, ja då åt jag bullar. Man kan kalla att jag kom in i  någon sorts tränings -och matdepression. Det fanns ingen hejd på mig och jag åt precis det jag kände för, hela tiden! Efter att utsatt sin kropp för en sådan svält som jag gjorde, stod nu varenda fettcell på vid gavel och bara väntade på snabba kolhydrater som skulle kunna fylla dem igen. På ganska kort tid hade jag gått upp 13kg… som sagt, jag är bara 157cm lång.

Så vad är det nu jag vill ha sagt?

Vem som helst kan gå ner i vikt! Svårigheten är att stanna där och kunna bibehålla det man kämpat så hårt för. Gör man det för fort eller på felaktigt sätt, vill säga genom soppor, pulver och liknande eller extremt mycket träning, stressar man helt enkelt sin kropp! Antingen blir det ohållbart i längden att utesluta allt det man tycker om och man flippar ur och faller till slut för alla frestelser, man får inte i sig tillräckligt med näring eller man blir sjuk.

Så var lite ”street smarta” mina vänner och gå inte på allt ni läser och sluta banta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.