Var och varannan dag läser vi, eller snarare matas av massa, massa information på hur vi skall; gå ner fem kilo på en vecka, komma i form, 7minuters träning om dagen och du kommer i ditt livs form, få snyggare armar, rumpa och jag vet inte allt. Den ena metoden bättre än den andra, såklart!!!  Men vad är det som faktiskt funkar?? Finns det en enkel lösning??  Eller är att gå ner i vikt faktiskt svårare än både hjärnforskning och cancerforskning ihop??? 🙂

Skämtåsido, det som i alla fall är avgörande för en viktnedgång, som jag ständigt tjatar på mina kunder om (med tjat kommer man långt:) Är just TJAT!  Ja, det gäller att tjata, tjata och åter tjata på sin kropp!! Helt enkelt vara konsekvent! Och det gäller ju allting! ”Om vi skulle borsta tänderna en gång i månaden ibland eller kanske två gånger i veckan”, tror ni vi löper större risk att få hål? Eller du skaffar en söt liten hundvalp som du vill ha lydig. Tigga vid bordet ingår inte i detta men hundvalpen är så söt så ibland sticker du till den både en och två korvbitar från din smörgås. När du sen får gäster och vill visa vilken lydig hundvalp du har, uppvisar valpen inte riktigt det du hade väntat dig… Vill säga den ligger inte direkt lydigt på sin plats utan sitter snarare och både dräglar och tigger vid bordet….korkade valp 🙁

Våra kroppar är det lataste ni kan tänka er… bli inte ledsna nu för jag menar INTE er personligen, utan bara så som våran kropp är konstruerad. Att ha muskler är för kroppen kostsamt, vill säga att det går åt mycke energi. Så lever man ett mer inaktivt liv, stillasittande jobb och träning hinns inte med eller liknande. Efter en lång arbetsdag kommer man hen, äter och zappar lite framför tv:n innan man somnar. Ja, kroppen har helt enkelt ingen användning för massa onödiga musler! Vad ska den med dom till? Bara massa onödig energi ju! Nä, säger kroppen! Bättre att låta musklerna förtvina lite och så lagrar vi in lite överskottsfett! ”Ja, se fett kan jag ju aldrig få för mycket av!” tänker kroppen. Härlig mekanism vi har va?! 🙂

Så vill man gå ner i vikt, få en vältränad kropp, slippa ha ont i axlar och nacke så gäller det att ha tålamod och konsekvent göra det som behövs! Antingen om det är att röra på sig mer, äta mindre eller träna på ett annat sätt och detta regelbundet!! Man får ingenting gratis här i livet och vill man ha rutor på magen , då kommer det att kosta!!! Ju mer man vill ha desto mer krävs det!! Men om det nu inte handlar om att ha rutor på magen utan bara om att gå ner de där extra kilona?! Ja, då gäller det att äta mindre än vad man gör av med och (i min värld) även träna så man får en stark, funktionell kropp. Man har ju lixom bara en kropp hela livet så är ju bra om man tar hand om den!! 🙂

Men vill man något tillräckligt mycket; så är allt möjligt hela tiden!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.