Helg innebär för många alkohol; med x antal drinkar, öl, shotar eller liknande och läggdax sker någon gång vid gryningsdax. Morgonen därpå väntar huvudvärk, en snustorr mun och susande öron. Vilket botas bäst med redigt, fettdrypande, bakfyllekäk, som sköljs ner med mängder av coca-cola. Känner du igen det?  🙂

Träning och alkohol är inte den bästa kombinationen, men känner man att man måste, så ska  man försöka drick med måtta. Samt mängder med vatten, då alkoholen är vätskedrivande och rubbar vätskebalansen i kroppen. Det är därför man får ont i huvudet. Man skall även undvika träna samma dag eller dagen efter då det inte kommer att ge något tillbaka. Kroppen lägger nämligen all energi på att bryta ner alkoholen, då den anser att det är ett gift. Så någon återhämtning till musklerna blir det inte samt att ens förbränning avstannar.

Vin kanske är bra för hjärtat (och själen 🙂 och öl är ju trots allt bara lite kolhydrater? …. Hur som helst så är det dåliga kolhydrater och alkohol är inte bra för din träning eller återhämtning.

Lite att tänka på innan du sveper alla drinkarna utan att ens hinna njuta av smaken ;
1) Du riskerar att lägga på dig fett. (Din kropp förbränner alkoholen till energi i första taget och förbränner inte det du stoppar i dig utan sparas som fett eftersom det inte används till energi.)
2) Du blir uttorkad, en grund för rynkor och torr hud! (huughaa!!)
3) Du får för lite sömn ( Du får inte tillräckligt med återhämtning för att dina muskler skall kunna växa.)
4) Vitaminer och mineraler kommer inte tas upp ordentligt av din kropp och du kommer att bli utan dessa vilket kan drabba ditt immunsystem                                                                                                                                                   5) Du missar två träningsdagar (det är ju värst av allt!!)

I fredags var jag, Emma och Claudia på VIP -kväll på Push och med dessa tankar på alkoholens inverkan, samt min diet, vaknade jag pigg (mer eller mindre då jag lade mig sent) och fräsch (om man bortser från att jag faktiskt hoppade över att sminka av mig … ajabaja Frida!) och redo att gå till jobbet 🙂 Efter att jag fixat mig och ätit min gröt och mina ägg förstås! 

Jag kan nog med gott samvete säga att jag mådde bäst av oss tre musketörer 😉                                                           Som man bäddar får man ligga…hihi 😉

Så med måtta mina vänner. Med måtta!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.