20. september 2010 · 1 comment · Categories: Kost

Att få ihop sitt vardagspussel kan allt vara en utmaning med jobb, ärenden, möten, ekonomi, träning, vänner, kalas, räntor, föräldrar, huslån, laga mat, diska, handla, tvätta och alla andra husbestyr och måsten som får oss att hoppa högt av förtjusning *ironi*. Kort sagt, det vi alla har gemmensamt och saknar är, TID!

Ja, för tid kan man ju aldrig få för mycket av. Ändå har ju alla lika mycket tid. Ett dygn består liksom bara av 24timmar! Så alla har vi samma tid! Ändå gnälls det åt höger och vänster om denna förbaskade tid! Det är ju bara att inse. Ingen har tid!

Vad tror ni är den vanligaste orsaken är till att folk inte tränar? ”Jag har inte tid!” Vad tror ni mina PT kunder svara när jag frågar om de har ätit mellanmål? (japp, mina kunder blir allt hjärntvättade att äta mellanmål!) ”Jag har inte haft tid!” Eller vad tror ni mina kunder säger till sitt försvar när de en torsdag kväll ätit en pizza till middag? Vi var så hungriga och hade inte tid att ställa oss och laga mat och klockan var ju så mycke..”

Om vi nu konstaterar att ingen egentligen har tid! Vad är det då som gör att en del hinner? Vill säga att de hinner jobba, träna, äta, umgås med vänner samt göra alla (superroliga, underbara) vardagsbestyr? Jag ser det som att det beror på två saker. Prioritering och Planering. För så är det ju, om det är något som är viktigt ( eller ibland roligare) för oss, så går det före. Säg till exempel att du blivit bjuden på två kalas samma dag. Vilket prioriterar du? Din killes, kompis, som du inte känner, inflyttningsfest eller en av dina närmsta vänners födelsedagsfest? Att vi nyförälskade, tjejer har en förmåga att sätta oss själva, våra vänner och våra egna intressen åt sidan, är en annan historia…

Tycker man inte om att träna och ser mellanmålen mer som ett onödigt ont. Givetvis blir det svårt att upprätthålla något av det och framförallt när ens rutiner spricker pga olika saker. Ett möte drar ut på tiden och man inser att man inte hinner sprigna iväg och köpa den där frukten och mlöken man hade tänkt. Någon blir sjuk på jobbet och man får hoppa in och dagens träningspass blir lidande samt lunchen man ej hinner göra. Eller det kanske har skett en bilolycka på vägen, som gör att man sitter i bilköer i en oändlighet och när man väl kommer hem är både blodsockret, humöret och viljan att göra mat, nere vid tårna. Livet är fullt av överraskningar och stress 🙂 Just därför är det ingen idé att vare sig stressa eller hetsa upp sig.

Planera istället så man är förbered om något oväntat händer. För antagligen kommer det göra det! 🙂 Oftast är man ju på språng och då är det lätt hänt att timmarna springer iväg lite väl mycke mellan måltiderna. Så ha alltid med ett smidigt mellanmål för att hejda ett surt humör, lågt blodsocker och stress. Typ ett äpple, päron , nötter, en proteinbar. Så, det finns allt lite lösningar, om man väljer att se dom!!

 

1 kommentar

  1. Det är ju alltid så mycket lättare att gnälla över bristen på tid än att faktiskt inse att man måste prioritera och organisera sin vardag! Helt rätt. Att schema lägga sin dag eller göra en ”att göra” lista gör allt så mycket enklare. Speciellt om man är så tankspridd som mig. Kan komma på mig själv med att yrat omkring en hel dag utan att egentligen ha fått gjort hälften av det jag velat.
    Därför är det bra att ha klart för sig , vad som är målen för dagen, alltså vad skall prioriteras idag och inte. Det är alltid de mindre viktiga grejerna man verkar fastna vid.
    Mellanmålen och regelbundna mattider är viktigt men blir lätt bortglömt om man stressar. Det brukar aldrig finnas med på min att göra lista om dagarna. Får prova att slänga in ett schema för det med 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.