Vill ni tappa ork, lust, minnet, koncentration, bli deprimerad, labila och helt enkelt bli  tröga i bollen? 🙂 Typ, köra lite Robinson på hemmaplan fast utan öråd. Låter väl spännande 😉 Får väl se hur länge omgivningen mäktar med er bara 😉  Men vad gör vi inte i jakten på den perfekta kroppen… vad det nu är…

Skämtåsido:)

Men de livsmedel vi stoppar i oss påverkar faktiskt vår hjärna. Hur då? Jo, signalsubstanser kallas de ämnen i hjärnan som på kemisk väg förmedlar information från en nervcell till en annan. Dessa signlasubstanser reglerar våra känslor, tankar, sömn, hunger, glädje, irritation, ilska, minne livslust med mera.

Serotonin  –får en att bli lugn och harmonisk                                                            Brist på serotonin gör att man känner olust och lätt förlorar kontrollen samt sover dåligt. Nervcellerna kan själva bilda serotonin genom att omvandla aminosyran tryptofan som tillförs via maten. Finns bland annat i kött, mjölk, ägg, bananer, spannmålsprodukter, tomater och valnötter. Undrade just varför jag blev så glad idag!  🙂 Smaskens med banan!

Serotonin har en mild lyckopillereffekt i kroppen. En ensidig och kalorifattig kost ger märkbar minskning av tryptofan i kroppen och förändrar därmed hjärnans nivåer av serotonin. Det i sin tur kan leda till nedstämdhet och i värsta fall depression.

Känner ni er deppiga ibland? Kanske inte är så konstigt om ni tänker efter vad ni har ätit eller kanske inte ätit under dagen…

Vad vi stoppar i oss och sambandet med hur vi mår tycker jag är superfascinerande!  Tänk att vi faktiskt har makten att äta oss gladare, piggare och mer harmoniska! Det är ju nästan så man undrar om det inte hade varit lite mindre konflikter på jobben och i relationer om folk bara såg till att äta lite bättre 🙂 Kanske till och med mindre krig! 🙂

För i ärlighetens namn kan jag ju inte riktigt påstå att jag i dagsläget är världens, underbaraste, charmtroll hela tiden (som jag annars givetvis är! 🙂 ) Har inte alls samma tålamod och kan både bli arg, ledsen och glad inom en kvart. Lite labil helt enkelt 🙂 Sedan vaknar jag en till två gånger varje natt. Vilket jag aldrig i hela mitt liv tidigare har gjort! Som sagt, inressant vad kosten har för påverkan  på oss! Jag kan säkert uppfattas lite extrem i det jag gör med tanke på hur jag mår nu i jämförelse med hur pigg och fräch  jag var och kände mig förut när jag låg på ett mycket högre kaloriintag. Fast det är ju just nu det intressanta börjar. Hur just jag, min kropp och mitt psyke kommer må under min dietresa på 7veckor 🙂 Omgivningen tar jag ingen hänsyn till, hihi!!

Jakten på icke fett fortsätter … 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.