Livet blir aldrig riktigt som vi har tänkt oss! Utan bjuder gärna på trevliga och mindre trevliga överraskningar. Ibland hamnar vi även i pressade situationer och då gäller det att vara ”förbered” för att underlätta så mycket som möjligt för sig själv. 

Genom att tänka dig in i olika jobbiga eller överraskande situationer kan du skapa dig lite lugn i allt kaos. Vår hjärna är nämligen ganska lättlurad och fattar inte om det har hänt på riktigt eller ej. 🙂

Försök skapa en bild av det som kan hända innan det har hänt. Till exempel om du skall på ett jobbigt säljmöte, ha ett föredrag, gå på en intervju, prata med en kille du är kär i. Stå på en scen eller vad helst som du som du upplever  jobbigt att bemästra. Var noga med att tänka ut detaljerna och gå igenom det om och om igen i huvudet tills det känns ok. Tänk konkret och sortera. Då kommer du inte att påverkas så kraftigt av situationen när den väl uppstår. Och lär dig att inte ta saker och ting personligen.

Själv går jag och väntar på en stor utmaning. För det är så jag måste se det. Varje dag säger jag till mig själv ”att det kommer bli ett h*lvete och det  enda jag kan göra är att vara beredd på just det!”

BEE PREPARED!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.