Beroende på din ålder, om du är kvinna eller man, vilken miljö du är uppvuxen i och vad du jobbar med, skapas olika förväntningar på oss hur vi ska vara och agera.  Om vi försöker stå upp för oss själva och istället får hagel av negativa kommentarer över oss, är det lätt att tystna och tänka att det är man själv som har fel. Har man då även låg självkänsla och dåligt självförtroende gör det oss rädda för att sticka ut och att vi inte vågar säga emot eftersom vi är så beroende av att andra skall tycka om oss.

Det kan till och med gå så långt att vi suddar ut oss själva, vår särart och våra kanter för att passa in. Dilemmet är ju att vi alla har en längtan att passa in – samtidigt som vi vill vara unika individer…

Rädslan för att andra skall bli arga på oss och vår oförmåga att visa ilska på ett konstruktivt vis, gör att vi väljer att bita ihop istället för att bli arga.

Själv glömmer jag aldrig när jag läste på Gilda Skolan till Hudterapeut där vi blev tvingade att både städa lärarnas toaletter och gå ut med deras post. Vilket jag tyckte var helt orelevant för mina studier, som jag förresten redan betalat flera flera tiotusentalskronor för.  Så jag sa Nej! De kunde ju för böveln själva gå ut med sin post och städa sina egna toaletter! Stod upp för mig själv kort sagt!

Det var ett riktigt vidrigt år att genomlida tack vare vidriga lärare som såg till att förpesta livet för oss redan stressade elever. Riktigt kadaverdiciplin. Mysigt 🙂 När dagen kom för examen kändes det som en otrolig lättnad för oss alla. Men  givetvis hade det både köpts tackkort, som alla skulle skriva under, fina blommor och tal skulle hållas till lärarna. Behöver jag ens säga att jag EJ stötte detta. Hade du skrivit på? Hade du varit den som hade gjort det lätt för sig för att inte stöta dig med någon?

Istället köpte jag egna blommor och skrev egna kort till de jag tyckte hade gjort sig förtjänt av det, som jag delade ut efter att de Vidriga lärarna hade fått sina sk falska-slickar*ven  tackkort och blommor:)

Jag stod upp för mig själv och jag kan en idag känna den sköna känslan av att jag vågade stå emot strömmen och spricka upp i ett stort leende!

Så mina vänner, vi mår bra av att stå upp för oss själva och det som är viktigt för oss! Och du förändras genom att göra något på ett annat sätt än du brukar. Så det är bara att börja 🙂

3 kommentarer

 1. Wow, fantastic weblog layout! How long have you ever been running a blog for?
  you made blogging glance easy. The overall glance of your web
  site is wonderful, let alone the content! You can see similar here sklep

 2. Hello! Do you know if they make any plugins to assist
  with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some
  targeted keywords but I’m not seeing very good gains.

  If you know of any please share. Thanks! I saw similar here:
  Sklep online

 3. orologi repliche è disponibile tutto in acciaio (o tutto in oro rosa o giallo), ma mi piace di più l’aspetto bicolore dell’orologio in acciaio e oro giallo 18 carati.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.