Att röra på sig en halvtimma om dagen och att äta bra mat verkar ju för oss svenskar näst intill omöjligt !

  675 000 personer uppger att de önskar hjälp för att klara av att ändra sina levnadsvanor, läste jag på aftonbladet.

Så var finns hjälp? Är det meningen att de som överstiger en viss BMI skall få göra en magsäcksoperation och sedan skall de få klara sg skälva och de som inte väger tillräckligt mycket får vänta till de att de får diabetes innan de får hjälp. Ja, det låter ju hima rimligt!

Spelar ingen roll om man är överviktig eller inte, oavsett kan det kännas väldigt skrämmande att gå in på ett gym och inte veta hur någonting funkar och dessutom tro att alla stirrar på en. Därför kan det vara lättare att köra Vktväktarna, Xtravaganxa eller om man redan testat ”allt” göra en sk fetmaoperation.

Så var finns nu hjälpen? Hur skall vi göra för att lyckas omprogramera våra hårddiskar till att leva ett sunt och aktivt liv??!

Precis som de skriver på Aftonbladet borde vi har mer  s k Häsofrämjande miljöer. Låter ju otroligt flummigt men det de innebär är att både skolor och arbeten skall underlätta för individen att kunna äta bra och röra på sig. 

Barn vet inte hur eller varför de ska äta på ett visst vis. Där har vi all möjlighet att programmera dom till vad som är bra mat och betinga beteendet att röra på sig och inte sitta framför dumburken! Hur? Fler roliga gympatimmar! Sluta göra gymnastiken så förbaskat tråkig och tvinga de stackars barnen att orientera i snöslask och minusgrader bara för att det står så i läroplanen! Ändra i läroplanen för böveln! 

För hur många politiker tror ni blir tvingade att orienterar i minusgrader? Nä just det, de behöver ju inte göra det för det står ju inte i deras arbetsplan. Glömde det! Politikerna bestämmer ju bara vad våra barn ska göra. Just det!

När det kommer till vad som kan göras på jobbet för att få friskare personal anser jag att man även här måste lära sin personal att och hur man tar hand om sig! För oavsett hur många fruktkorgar, fri träning under arbetstid och massage personalen får, kommer det aldrig ske någon större förändring om varje individ faktiskt inte vet och kan vad de skall göra för att förändra. Samt den stora ingrediensen. Har motivationen till att faktiskt också göra en förändring!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.