Sov dig snygg! Kan det bli bättre?!  Du behöver inte göra något mer än att bara sova så blir du med ens mycket snyggare och attraktivare! Läste jag på Aftonbladets hemsida. Kalas ju! 🙂

Ändå är det för många så svårt att sova trots att vi vet att det är livsviktigt för våra kroppar med sömn för återhämtningens skull.  Nu vet vi ju även att vi blir snyggare av sömn så nu blir det ju ännu viktigare dessutom!! 😉

 Men vad händer när vi sover och varför är sömnen så viktig? 

Känns det inte lite oansvarigt att sova bort nästan en tredjedel av sitt liv? Är det inte bara latmaskarnas normala tillstånd?  När man istället kan vara vaken och uträtta underverk på den tiden? Njae, tyvärr funkar det inte riktigt så… 

När vi sover  aktiveras vårt immunförsvar. Kortisol, stresshormonet, trycks ned. Vi sänker ämnesomsättningen och får en ökning av tillväxthormon.  Kroppen får återhämta sig och hjärnan laddas om. Att sova sina timmar kan liknas med bra doping 🙂 Ganska bra att sova med andra ord!

Här kommer några sömntips för den som har svårt att somna;
I:  Träna regelbundet  I:  Intag ej koffein innan läggdax  I:  Ha sovrutiner så att kroppen lär sig att det är läggdax  I:  Läs en bok för att varva ner   I:  Gör en lista på dagens funderingar eller morgondagens problem. Sedan släpper du de tankarna! Grubbla och lösa problemen kan du göra i morgon!                   

Oavsett om vi blir snyggare av att sova eller inte så är sömnen livsviktig för att vi skall hålla oss friska och ha energi. Uppps, jag borde ju sovit för längesen för att få all den skönhetssömn jag behöver ser jag!!! Hoppas inte man ser ut som Gargamel i morgon när man vaknar då!!! Bäst jag kryper till kojs och hoppas på att jag ser ut som Smurfan när jag vaknar!! Men visst påminner jag lite om henne 😉

SOV SÖTT VÄNNER!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.