Då var det December! Jösses, vad tiden springer iväg och kylan ska vi inte ens prata om!  brrr…

December– Mysighetensmånad då det skall pyntas, bakas, fixas, donas och ätas! Framförallt äta. För så gör man när man myser! Och hur kan man låta bli? Allt det goda som man bara får äta en gång om året kommer ju fram efter ett års karantän. Pepparkakor, glögg, lussebullar, småkakor i alla dess former och storlekar, knäck, vörtbröd, skinka, senap, gröt, nötter, choklad, mandlar, den klassiska Aladdin asken och alla dess tänkbara läckerheter! Kan ju inte annat än vattnas i munnen av bara blotta tanken, ännu mindre låta bli att äta! Eller?

Som sagt, Hur ska man kunna låta bli? Det är ju så gott och det är ju bara jul en gång om året! Klart man ska unna sig! Passa på att äta allt gott som man bara får äta en gång om året! Det är egentligen ett ganska lustigt fenomen samtidigt som det inte är det! Till att börja med så måste vi äta annars dör vi. Att mat/ söta saker sedan är väldigt  tillfredsställande och njutningsfullt för oss gör att vi givetvis vill få mer av detta! För vi människor är ju livsnjutare!

Juletiden är därför en utmärkt tid att lägga på sig några extra kilon och sedan med gott samvete skylla på alla julbord man varit tvungen att gå på. Klart alla förstår att det inte är ditt fel att det blir några extra centimeter kring midjan då du faktiskt varit tvungen att äta de där extra prinskorvarna och dubbla portionerna Jansson som givetvis avslutas med letande av mandeln i julegröten (man måste äta tills någon hittar den!) och  eftersom alla andra tar julegodis till kaffet så är det bara att göra som alla andra…!   Men det är lugnt, för December är en mysmånad då man får unna sig 😉

Frågan är ju bara om du måste unna dig varje helg ända fram till jul och sedan fortsätta unna dig i mellandagarna fram till nyår för att sedan ligga bakfull i tre dagar och  äta skräpmat för att din kropp behöver fett för att absorbera all alkohol du har förtärt??! Men är det värt det för dig så är det!

Jag kan bara säga som jag brukar; att det oftast finns ett samband mellan hur man ser ut och hur man lever

Vet själv hur jag såg ut (oavsett kurvor och fylliga lår) då jag festade varje helg, alltid unnade mig allt gott och träningen inte var kontinuelig… man såg ett samband så att säga…  Veckan efter dieten skall jag på två julbord och givetvis kommer jag unna mig men jag kommer ”äta smart”!

Tips på hur man äter ett smart julbord kommer snart !

1 kommentar

  1. I found this article both enjoyable and educational. The insights were compelling and well-articulated. Let’s dive deeper into this subject. Check out my profile for more discussions!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.