Nytt år och alla nyårslöften trängs på de överfulla gymmen! Vid löparbanden, trappmaskinerna och motionscyklarna står folk i kö i väntan på sin tur att få börja sitt nya smalare liv. Gruppträningsklasserna är fullbokade och gymmen har aldrig sålt så många medlemskap som de gör nu! Vi tränar som tokar och sköter kosten exemplariskt och utesluter godis, bullar, pizza. Kolhydrater överhuvudtaget utesluts för den riktigt strikta och lunchen består alltid av en smal sallad. Allt för att komma i form 2011!      

Vi lovar så mycket inför varje nytt år och bättre kost och att börja träna är något som de flesta verkar sätta upp på önskelistan. År efter år. Men hur många gör det med ett tydligt mål med en plan?

Dietisten Kajsa Asp Jonson skriver på sin blogg att man istället ska sätta upp mål, gärna för varje dag, istället för att ha ett jättestort löfte som är svårt att göra något konkret av.

Min egen uppfattning om nyårslöften är att det kan vara en bra språngbräda men för att nå dit man vill så bör man Tänka långsiktigt! Att slita vecka efter vecka för att tappa de där 8 kilona och sedan slänga sig på soffan och käka chips och dips skapar ingen varaktig god form eller hälsa. För du vill väl vara en hälsosam person?     

Sikta därför på att äta och träna på ett sätt som du kan göra hela året om.  Jag lovar att resultaten kommer att komma då du är konsekvent med dina val! Känns det svårt att veta vad det är du behöver göra för att leva ett mer hälsosamt liv, ta hjälp av en Personlig Tränare för att komma igång!

Men glöm inte. Var konsekvent och ha tålamod med det du gör!

2 kommentarer

  1. Kloka ord Frida! Varför är det alltid så i januari tro?!
    Har skrivit blogginlägg som berör ditt ämne, om att sätta mål och jag har tagit träning som exempel.
    /Sofia

  2. Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.