Vi människor är något utav de lataste du kan tänka dig! Så känn dig inte ensam då soffpotatis-genen krampaktigt håller fast i dig då du bara tänker tanken på att bege dig till gymmet och sätta dig på en spinningcykel i 55min, springa på löparbandet eller skaka rumpan till en Zumbaklass. Givetvis kommer det vara både bekvämare och skönare för dig att ligga kvar mellan alla kuddarna i din mjuka soffa efter en lång arbetsdag på. För att inte tala om matkoman som infinner sig efter den utsökta spaghetti och köttfärssås middagen! Mums i magen!

Hur ska du hitta ork att gå till gymmet och nu börjar ju dessutom Desperate Housewifes, Robinson, Biggest Looser eller någon annan fantastisk tv-serie som du bara inte kan missa för allt i världen!!

Nä, det finns ju faktiskt en dag i morgon också och gymmet försvinner ju inte! Går till gymmet i morgon istället och eftersom jag ändå inte skall träna idag gör det ju inget om jag tar en liten chokladbit. Åt ju faktiskt bara en liten sallad till lunch!  Känns tankegången lite bekant? Lugn, du är inte ensam och som tur är finns det faktiskt en lösning på ”problemet”…

… vill säga; att helt enkelt ta dig i kragen och gå till gymmet ändå!

För seriöst! Tror du verkligen att julkilona dunstar av sig själv, att konditionen blir bättre eller att du får mindre problem med din rygg av att agera soffpotatis? No way! För att få den kroppen man vill eller helt enkelt bara vill börja leva ett mer hälsosamt liv krävs faktiskt en förändring i form av att man INTE ger sig hän till sin inre latmask! 

Känns det ändå svårt med motivationen, skaffa en träningspartner, sätt upp ett mål, hitta en träningsform som du gillar, testa en Personlig Tränare (läs här om hur en av mina kunder  kan känna under ett pass), köp lite nya träningskläder, bestäm dig för att kunna springa en mil och sikta in dig på något lopp till sommaren. Oavsett, försök att bli den hurtigbulle som du vill! 🙂

Men om du nu ändå inte orkar göra en förändring och anstränga dig, är det ju bara till att ligga kvar i soffan och mysa bland kuddar och choklad och fortsätta gnälla över en ond rygg eller ett osmickrande midjemått med tillhörande gäddhäng.

Lycka till med vad det nu än är du bestämmer dig för!

3 kommentarer

  1. Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.