Så var det hipp som happ februari och man kan märka av att vi går mot ljusare tider. Solen tittar fram allt oftare, man kan skymta lite gräs under snöhögarna och det kalla klimatet har byts ut mot ”typiskt götteborgsregn”! Men det är bara att förlika sig med regnet och införskaffa gummistövlar och en sydväst, ack så underskattad en sylvester är! 🙂

Så hur går det nu med träningen? Är motivationen fortfarande på topp? På gymmen ser det i alla fall fortfarande ut som det. Varenda crosstrainer och löparband är ockuperade med entuiastiska. Klasserna är fullbokade och fler hade velat vara med om de fått plats (inklusive jag själv!) Viktställena står mer eller mindre tomma då varenda hantel lyfts i en axelpress eller bicepscurl. Svetten rinner från folks pannor och på diverse andra ställen och träningsatmosfären är bara helt underbar så här års på gymmet! Mysigt måste jag säga! 🙂

Så hur går det med MIN träning och form. Har Barbammamma försvunnit än? 😉 Det har hon faktiskt vilket är skönt måste jag säga, saknar henne inte ens! Jag har satt upp nya mål (Battle of Scandinavia 9 april) och min diet är nu i full gång.

Har valt att dieta i  10 veckor istället för 8 veckor som jag gjorde sist. Givetvis hade det kunnat gå på 8 veckor men jag vill vara hårdare (ha mindre underhundsfett) på scen den här gången samt inte behöva stressa. Både kost och träning kommer jag lägga upp på lite annat sätt, vilket ska bli jättespännande att se hur min kropp svarar!

Men jag måste erkänna att det innebär att jag måste kliva ur min komfortzon… Jag vet att jag är bra på att gå in i gymmet och köra tungt och klarar mig bra på ganska lite mat och lågintensiv träning.

Nu ska jag fortfarande köra tung MEN jag skall lägga till lite mer mixad träning för att få upp smidighet, kondition och spänst, bli lite mer ”allround” än vad jag är idag. Kommer bland annat köra en del löpning blandat med intervaller, boxning, kettlebell, TRX samt lite mjölksyraträning.. ghaa.. mardröm för mig, allt över 8 repetetioner är ju döden!!!!

Kosten har jag den här gången tagit hjälp av Biffen Samir Troudi. Han är tuff. Inte en endaste kolhydrat från dag Ett och inte  särskilt många kalorier heller för den delen om jag så får säga…. Jag är minst sagt utanför min komfortzon! Men jag har valt detta och kan bara njuta av känslan av att jag håller mig utanför mina gamla, dammiga, ramar! 🙂

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.