28. april 2011 · Kommentarer inaktiverade för Sommarvärme och bikinistress · Categories: Uncategorized

Hur underbart är det inte att vi fått en så fantastisk vår med näst intill sommarvärme??! 🙂 Parker, balkonger, uteserveringar vimlar av lättklädda människor som steker sina mjölkvita kroppar i solen. Gymmen är något glesare men man får trängas desto mer i löparspåret. Efter en lång vinter är äntligen våren här!

Men sommar innebär också mindre kläder på kroppen. Om man inte är väldigt frusen då förstås! 😉 Och mindre kläder innebär mer synlig hud, vill säga kropp!

Jag måste säga att jag här som Personlig Tränare märker av tjejers sk bikinistress. Men jag blir tyvärr lite ledsen över hur många tjejer tänker när det kommer till sina kroppar. Så negativt trots att de är så fina!!

Det är synd att vi har så svårt med att vara nöjda med hur vi ser ut! Och framförallt vi tjejer! Vi jämför och jämför och jämför… Känner vi inte att vi är perfekta på varendaste liten millimeter på hela kroppen så är vi inte nöjda.”Jo, men låren hade varit snyggare om de bara var lite mindre. Och magen lite plattare. Brösten lite större. Näsan rakare…” osv.. osv…     Så har vi nog alla tänkt!  Är du nöjd med din kropp?

Givetvis är det inget fel i att ha en strävan i att förbättra. Men under tiden man förbättrar skall man vara VÄLDIGT NÖJD med sig själv FÖR DEN MAN ÄR!  För det finns bara en DIG i helaste världen!! Ändå vill vi så förbaskat ändra på oss till något vi TROR är bättre! Är inte det lite konstigt egentligen??!!  

För vi är ju så mycket mer än bara våra kroppar! Våra kroppar är ju bara ett skal. Ett skal som Du på bästa möjliga vis skall ta hand om genom att äta bra, röra på dig, återhämta dig när det behövs och sova bra!  Din psykiska inställning till Dig själv är minst lika viktigt för att Du och Din kropp ska acceptera varandra och må så bra som möjligt ihop.  Dom kan lixom inte undslippa varandra!

Och  när du tränar. Lova att du tänker lite funktion också och inte bara utseende! Träna för att få bra rörlighet, god kondition, en bra allmänstyrka och ett positiv humör!! 🙂

Comments closed.