Regnet smattrar mot rutan tidig morgon som sen kväll, luften är ständigt fuktig och man kan redan se löv ligga på backen. Jag tror nog allt att hösten är här. Får hoppas att det blir en vacker höst så att Du kan fortsätta med utomhus aktiviteter länge till! Cykla, springa, promenera och även kunna sitta ute under en filt, på något kafé med en varm kaffe i handen, i goda vänners lag. Livskvalité!  🙂

Eftersom jag i stort ägnat hela sommaren åt att träna inför SM i Athletic Fitness, vill säga äta strikt och träna mycke, har mina matval varit därefter (samt min alkohol konsumtion). Ok, jag får väl erkänna att jag faktiskt tappade tron på mig själv samt mitt fokus när det var ca två veckor kvar till tävlingen, vilket resulterade i lite väl högt kaloriintag i några dagar. Inte något frosseri men tillräckligt för att inte tappa fett. 

Hursomhelst, det jag undrar är givetvis hur Din sommar har varit? 🙂  Har du tränat något? Tagit långa promenader på stranden. sprungit bland stockar och sten i skogen under skymningsljuset. Spelat Beach Wolley?  Och vad har du egentligen gett din kropp för näring i sommar? Har du  passat på att äta massa färsk frukt och bär som du plockat själv? (Om du ätit grillat behöver jag inte ens fråga om;)

Sommaren är egentligen en perfekt tid att hålla formen och midjemåttet. Egentligen! Just för att all typ av aktivitet blir så mycket mer tillgänglig eftersom vi kan vara ute så mycket mer och inte bli drabbade av pösmunken Allan, som fastnar i soffan med en chipsskål.

Men tyvärr drabbas somliga av semester-solkoman, med tillhörande bag-in-box i högsta högg måndag till söndag, med annat gottigott till 😉 Är Du en av dom? En vecka med total koma. Fine! Men fyra, fem veckor är allt lite overkill för våra kroppar, då de faktiskt är gjorda för att röra på sig. Samt att det blir jobbigt att hitta tillbaka till rutiner och formen man hade innan sommaren.  

Så mitt tips för att komma i form, är att inte komma ur form! 😉

Men råkar du nu ha gjort det och tycker att det är mottigt att ta tag i det igen. Skaffa en träningspartner. Anlita en Personlig Tränare tills du är självgående. Anmäl dig till något lopp eller annan rolig tävling du klarar av. Sätt upp mål och se till att sköta kosten så ska Du se att du snart är på banan igen!

Alldeles lagom till Jul så Du kan slappa till dig igen;)

2 kommentarer

 1. Hei Frida, kult å se at du har fulgt din drøm etter Korsika i 2004. Lykke til videre. KLem fra Jeanette:o)

  • Frida A. Werander

   Hej Jeanette!!:)
   Ja det va på Korsika jag kom på vad jag ville!
   Tack så mycket och all lycka till dig! KRAM Du fina Norska! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.