Så var det lördag och alla ärenden skall uträttas. Handlas, städas, fixas, donas, hälsa på och fikas till förbannelse med alla vänner som man inte hinner träffa på vardagen och födelsedags kalas med mera, med mera… Känns det igen? Alla dessa nybakta bullar och kakor som dukas fram och litervis med kaffe dricks och man måste artigt ta för sig ”för det har ju faktiskt bakats!”  Allt som inte hinns med i vardagspusslet skall nu klämmas in i helgen. Men det är så det ser ut här i livet och visst är det härligt att det rör på sig? 🙂

Så visst känns det ljuvligt att få krypa ner i soffan, under en filt, tillsammans med hela familjen? Fanta coca-cola, lördagsgodis, chips, ostbågar, jordnötsringar står uppdukat på soffbordet i skålar i alla dess former bara väntar på att bli uppätet! Tacosen ligger i magen och pyr efter middagen och egentligen är du mätt. Fast egentligen var du redan mätt innan middagen efter alla sockerkakor och nybakta kanelbullar.

”Men bara lite jordnötsringar!” Det är ju din favorit och det hör ju faktiskt till lördagsmyset! Känns det igen? 

Eller så kanske det är så att du inte har tit något på hela dagen förutom några bullar och massa, massa kaffe för att du håller på att ”banta” eller bara ska försöka vara nyttig eller vad det nu beror på att dui nte har ätit.

Oavsett så är det INTE bra att trycka i sig  MAAAASSA transfetter, färgämnen och konserveringsmedel till förbannelse. Men ibland är man bara människa och helt enkelt sugen! Så här tänkte jag kommer ett litet tips för den supersugne;

Tips 1; Popcorn Less Fat! EN PÅSE. 108 kalorier!  Vilket man förbränner genomatt gå i ca 20min! Antagligen har du till och med hunnit förbränna popcornen innan filmen är slut:)

Tips 2; Föreslå en härlig promenad med matsäck när du ska träffa dina vänner istället för att fika inomhus och bullfrosseri. Och jag lovar att kaffen och den lilla mörka chokladbiten smakar sååå mycket godare på en parkbänk eller på en mossig, stubbe i skogen. 

Tips 3. Gå på Stand-up och skratta! Livet går faktiskt inte bara ut på att stressa, träna, äta och måsten. Det finns andra sätt att umgås som INTE måste innefatta mat! Ha kul! Skratta högt! Gör bort dig och skratta lite till!  I längden spelar det ingen roll!! 🙂

Efter 2 timmars promenad med min härliga, fina vän är jag full av ny energi och kan bemästra världen med ett stort leende och faktiskt lite nya insikter! 🙂 Ikväll är det Finnkampen som gäller då jag skall hålla tummar och tår för min gode vän Robert Kronberg som gör sitt sista lopp i sin karriär. 14 gånger har han ställt upp i Finnkampen med 11 segrar!  Han kommer nu att sadla om och satsa på sitt företag och Träningsresor i sammarbete med Appollo. Ser fram emot en sådan resa nästa år! Snacka om att förena nytta och nöje! 🙂

LOVE & INSPIRATION

7 kommentarer

 1. suzanne werander

  kul att du har med en bild på din mamma, även om den är tecknad, slående lik:))
  Älskar det du skriver.

 2. Den sista bilden på dig när du ler är jättehärlig!
  Även den längre ner med delfinen, jag följer gärna med mig dit någon dag!

  Varma kramar!

  • Frida A. Werander

   Åh tack va gullig du är Anosh! 🙂

   Att klappa delfiner och vargar var fantastiskt! Verkligen en upplevelse som du får se till att förverkliga. Jag red på en kamel och klappade grisar också, så det var en rolig tripp må jag säga:)

   Varma kramar tillbaka!

 3. Oj! Vad söt hon är! 🙂 Jättefin är hon!
  Jag kan lördagsmysa med henne alla dagar i veckan under en gosig filt, och en liten halvotäck film sådär så man får krypa riktigt nära och bara kramas lite, fast hon har säkert en sådan varje-dag-mys-kamrat redan såklart!
  Men man blir glad när man ser henne 🙂

 4. Mycket bra tips.
  Vet du hur många kalorier det är i vanliga popcorn man gör på spisen (något som jag fastnat för det senaste)?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.