”Jag har inte tid!” boken som tar två minuter att läsa men räcker hela livet, skriven av Göran Hellström

”Det var en gång en människa som ofta sa…

…du, jag är ledsen men jag har inte så mycket att göra på jobbet…  …beklagar men jag har fullt upp hemma, du vet…

..tyvärr, jag sitter jäkligt trångt just nu… jag är ledsen men kalendern är helt tjock…. vi får ta det där se, jag är på språng, förstår du…

…du kan väl ringa mig på mobilen om det där… när var det deadline sa du… jag hinner inte nu, skriv en lapp är du snäll…

…vad är kalendern och vad är klockan…jag är väldigt ledsen, men jag har inte …………………  tid……………

Ibland tänkte den här människan för sig själv >>Nu kan man börja nedräkning för semester…<< …. och när det äntligen var semester  tänkte den här människan för sig själv >>ska semesterhelvetet aldrig ta slut någongång<<

Ofta tänkte den här människan för sig själv >>skönt, nu är det inte många dagar kvar till jul…<<  Och på annandag jul tänkte den här människan för sig själv >>dom här långhelgerna knäcker mig?!<<

Till sin käreste sa den här människan; Jag vet att det var länge sen vi älskade men jag hinner inte nu. Vi får ta det där sen… i nästa vecka eller nästa månad…

Till sitt barn sa den här människan: Jag hinner inte nu! Jag får inte missa bussen/flyget/taxin/tåget/färjan/tiden/kursen/mejlet/kongressen/telefonen/sammanträdet. Jag är väldigt ledsen men jag har inte………. tid…….

Och den här människan upptäckte att just tid var väldigt bra som ursäkt för alla förändringar;

Man borde sluta röka, men jag har inte … Man borde börja jogga, men jag har inte …  Man borde engagera sig, men jag har inte… Man borde kolla upp sitt hjärta, men jag har inte… Man borde förändra sitt liv, men jag har inte… Man borde börja leva, men jag har inte…

tid…

En helt vanlig torsdag, stod den här människan, utan minsta varsel eller förvarning plötsligt inför Gud där uppe i himlen och sa; det här med att dö kom ju minst sagt olägligt! Det passar inte alls in i min karriärplanering! Gud, hur har du det i vecka syrtiosju? Jag har en lucka då tjugohundratolv.

Vara ängel i evighet?

Jag är ledsen men jag har inte..                …tid”

______________________

Ingen har tid. Egentligen! Alla har sitt och är mitt uppe i allt! Men tänk om du kunde stanna upp för en stund och fundera på vad som faktiskt är viktigt här i livet!

 

Vad kommer du fram till? Låt mig gissa? 🙂 Att din familj, dina vänner, de i din närhet och du själv är frisk och mår bra! Allt de andra kan kvitta!

Så var snälla mot varandra! Visa att du älskar den du älskar! Gödsla med kärlek, kramar och glädje! Släpp ut det! Håll det inte inom dig! Våga visa att du bryr dig, att du har känslor och kan älska!  Kärlek är underbart så snåla inte;)

2 kommentarer

  1. ’Gödsla med kärlek, kramar och glädje! Släpp ut det!’, det gillade jag!

    Ses sen, puss på nosen!

  2. Wow, marvelous weblog layout! How lengthy have you ever been blogging for?
    you made running a blog look easy. The full look of your site is fantastic,
    let alone the content! You can see similar here sklep online

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.