07. mars 2012 · 3 comments · Categories: Träning

Är det sant? Kan du verkligen gå ner i vikt av att äta O´boy och en vitamintablett?? Jajamänsan, klart det går om du väljer att tro på alla de här måltidsersättningsprodukterna som det vimlar av i butikerna. Allévo och allt vad det nu heter. Istället för mat äter du en bar eller dricker någon av deras drycker som skall vara ett fullvärdigt mål med allt vad du behöver i vitamin, energi och i fiber väg och som hjälper dig att gå ner i vikt!

Är det så enkelt? Är det verkligen det bästa sättet att gå ner i vikt på? Att byta ut riktig mat mot en konstgjord bar som dessutom innehåller minst 10 sockerbitar? Då kan du ju faktiskt lika gärna ta det där glaset O´boy och en vitamintablett, billigare och du får i dig samma saker. Lite mindre tuggmotstånd bara:)

Att gå ner i vikt handlar om att göra ändringar i sitt liv. Välja bort dåliga livsmedel så som onödigt socker.  Äta mindre men allsidig och röra på sig. Jag vet att det kan verka svårt och besvärligt och att du kan kännadig frustrerad när du inser att sommaren närmar sig med stormsteg och att du snart skall visa upp din kropp i bikini. Att du vill ha en kickstart och en snabb, ENKEL lösning. Klart att äta barer och dricka sådanadär drycker är enkelt och smidigt och inte kräver särskilt mycke tankeverksamhet. MEN det är ingen långsiktig lösning utan det är dina långsiktiga beslut och val som spelar roll och får din kropp att anpassa sig. Att du äter mindre än vad du gör av med, att du mår bra och lever ett balanserat liv med goda, sunda, vanor och för att inte glömma sunda relationer omkring dig! Vänner som ger dig energi, en pojkvän, sambo du kan ta en promenad med istället för att sitta hemma framför tvn och äta.

Nya val i livet! Börja göra små förändringar tills det är en självklarhet!  Oavsett vad du gör är det alltid jobbigt i början tills du kommit in i det och det blivit en vana som bara går av sig själv!  Vem är din förebild? Hur lever den personen? Vad gör den personen för val i livet? Hur äter han eller hon under en dag? Hur tränar han eller hon? Du kan också leva så och göra de valen. Om du vill! Om du vill göra dom valen så kan du! Fräckt va?! 🙂

Så är du ingen person som tränar riktigt riktigt hårt en till två timmar om dagen utan vill gå ner i vikt och leva hälsosamt. Skippa måltidsersättning och ät mat. Vet du inte hur du ska gå tillväga, ta kontakt med en Personlig Tränare, Dietist, Kostrådgivare. Har du inte råd med den hjälpen? Köp en bok, kolla sidor på nätet, utnyttja dina kontakter. Sätt bollen i rullning bara! Av att bara sätta igång är du ett steg närmre ett kilo ner!

3 kommentarer

 1. Bra skrivet! Gjorde en snabb jämförelse av oboy + vitamintablett och en typisk måltidsbar. Summan av kardemumman:

  Allévo dark choco bar: 210 kcal, 6.5 g fett, 22 g kolhydrater (15 g socker/sackaros), 13 g protein. Lägre GI och mer fibrer än oboj + vitamintablett.

  Oboy 2 msk med 2.5 dl mellanmjölk + ACO vitamintillskott för aktiva: 183 kcal, 4.3 g fett, 26.3 g kolhydrater (15 g socker/sackaros), 8.8 g protein. Lika mycket socker, men lägre energi-, protein- och fett innehåll än måltidbar.
  Vitamin- och mineralinnehållet så gott som likvärdigt mellan dom båda.

  (GILLA att du hänvisar till bla Dietist)

  • Frida A. Werander

   haha! taack för ditt inlägg!
   Tokigt att det är så och att vi är så lättedda och inte är mer kritiska mot det vi stoppar i oss utan litar blint på det vi hör!

 2. I was reading through some of your blog posts on this internet site and I think this internet site is
  real informative! Continue posting.Raise your business

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.