20. maj 2012 · 1 comment · Categories: Träning

Min pappa tittade på ett familjefotografi och frågade, ”Frida, vem är gubben med ölmage som står jämte dig?” innan han insåg att det var han själv! Ibland kan kilona krypa på oss och vi märker det först när t.ex. ett klädesplagg inte passar längre. Din spegelbild  skrämmer dig och du känner hur din självkänsla sjunkit, trots att du egentligen vet att din självkänsla inte sitter i ditt utseende. Du känner dig fångad i din muffinsdräkt och önskar att du bara kunde dra ner dragkedjan på dräkten. Tyvärr är det inte riktigt så enkelt!

För att du ska bli av med 10 kg fett krävs en förändring i ditt levnadssätt och då behövs en stor skopa tålamod. Visst kan du gå ner 10 kg på 10 veckor men är det verkligen är rimligt i längden att äta och träna som du måste göra för att klara det? Våra kroppar fungerar olika och vi har olika kunskaper kring kost och träning, vilket skapar olika förutsättningar.

Så här kommer en liten lathund för hur du kommer närmre en smalare och mer hälsosam kropp:

  • 
Träna/rör på dig minst 4 ggr i veckan. Viktigast är ATT du rör på dig men jag skulle rekommendera 2 rena konditionspass där du antingen joggar, går en rask promenad, är med på någon klass eller något annat som får upp din puls mer än vanligt. Resterande 2 pass kör du kort och intensiv styrketräning för hela kroppen och avslutar med att gå eller cykla i 20 min.
  • Prioritera tid till träning. Lär dig att se möjligheterna till att röra på dig. Stäng av tv:n och ta en promenad, gå upp 3 0min tidigare och börja dagen med armhävningar och situps. Strunta i familjefikat och ta istället med familjen på en vandring eller varför inte testa golf?
  • Återinför lördagsgodis. Begränsa ätandet av godsaker. kakorna, eller vin till en dag i veckan.  Och håll dig till det!
  • Ät frukost, lunch, middag och minst ett mellanmål. Jag vet att du vet vad som är dålig mat så undvik den och överät inte.
  • Ta reda på din basalmetabolism (jag tänker inte förklara utan börja googla och lär dig) Desto mer du vet och kan om dig och din kropp desto lättare blir det att göra rätt val.
  • Låt aldrig mat vara belöning, tröst eller botemedel mot tristess. Ät när du är hungrig och  inte för att du ”känner” för det.
  • Lycka till nu och gör inte din viktnedgång svårare än vad den är!

1 kommentar

  1. Wonderful analysis! Your insights are very enlightening. For more detailed information, check out: DISCOVER MORE. Keen to hear your views!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.