Finns väl ingen som upphör att förundras över Aftonbladet och Expressens fantastiskt kreativa löpsedlar. Fast den senaste idag tar nog ändå priset tycker jag!  ”Stå upp och rasa i vikt” , enligt forskarna dessutom!

Jag förstår deras tanke ” att man bränner mer när man står upp än när man sitter ner” men att sedan göra en höna av en fjäder… för skillnaden är så pytte, pytte liten.

Att sitta ner en hel dag förstår väl vem som helst att det inte är det bästa för våra kroppar.

Eller en anna löpsedel ” Ät vad du vill och gå ner i vikt” Ja, det är ju så revolutionerande att jag nästan trillar av stolen… knappast!  Klart att du ska äta vad du vill. Det handlar om mängden! Kalorier in och kalorier ut. Och jag behöver väl knappast säga att jag inte menar att det är fritt fram och leva på pommes fritt och hönökaka med fem lager ost på varjedag.

Ät vad du vill, handlar om att lyssna på sin kropp vill säga, sluta ät när du är mätt! Och ät varierat och lite av allting! Själv brukar jag ofta beodra mina PT kunder att äta choklad varje dag. 2rutor mörk choklad är ca 150kcal. De får då njuta en stund varje dag och lär sig att inte överäta. För visst låter det bättre att njuta en stund varje dag än en gång i veckan och då äta så mycket att du får ont i magen istället?!

Nä gå inte på allt du läser, va kritisk och lyssna på dig själv och din kropp! Men tolkar du att din kropp är sugen och vill ha pizza, chips eller godis varje dag, indikerar det på att du har skapat en dålig vana eller äter för dåligt så att din kropp vill ha så snabb energi som möjligt. Rannsaka dig själv i så fall!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.