Första måndagen i september och jag och mina PT kunder får trängas bland de fria vikterna. Under flera veckor har det varit ödsligt på gymmet oavsett tid men nu har ”Höstsäsongen” börjat och under ”primetime” märks det verkligen att folk börjar komma igång med sin träning igen.

Här kommer några tips på vad du skall tänka på när du vill komma igång med din träning:

  • Börja lugnt. Gå inte från ingen träning till fem superintensiva pass i veckan. Kroppen måste hinna återhämta sig ordentlig, gör den inte det är det lätt att du blir sjuk.
  • Ät något direkt efter träningen! Ett väldigt viktigt mål är direkt efter träningen då kroppen behöver fylla på för att kunna återhämta. E..x 2 bananer, 3dl mjölk. Rågmacka med keso och skinka. 1 gainomax.
  • Ha ett mål. Träningen blir desto roligare om du har något att sträva efter så som ett lopp eller tävling av något slag. Googla och se om du hittar något som passar dig. Blir även desto enklare för dig att veta vad och hur du ska träna.
  • Känner du att du inte riktigt hittar motivationen. Gå och träna ändå, ibland måste man helt enkelt bara ta steget och inte gå och vänta på den ”rätta” känslan. För då är risken att du kan behöva vänta länge!
  • Hitta  en träningspartner. Att träna med någon gör att det inte blir lika lätt att ”fuska” från träningen och ni kan pusha varandra.
  • Kontakta en Personlig Tränare. Snacka om någon som alltid står och väntar på dig och du får ett upplägg som passar dig och dina mål!
  • Var ärlig mot dig själv vad du hinner och vad du inte hinner så att du inte skapar en onödig stress kring träningen och får den att bli ett jobbigt måste.
  • Hitta strategier redan nu för hur du ska tackla dina ursäkter. Ex jag hann inte, det regnar, jag har ingen lust, jag har ätit dåligt, jag är en periodare, jag kan inte gå ner i vikt, jag vet inte hur man gör osv

 

Här har du några tips på vägen så nu är det bara till att börja träna smart! Glöm inte att du ska hitta en träningsform som du tycker är rolig så att du alltid vill få mer. Lite som en förälskelse!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.