Hör du till en av dom som drömmer om att bli *fit? – *fitness betyder hur väl en persons fysik passar till dess uppgift (enligt Wikipedia)

De flesta av oss reflekterar nog aldrig över vad ”fitness” egenligen betyder, kort sagt innebär det ; ” att det syns på kroppen att den får arbeta och blir utsatt för belasting.”  En ganska bra sammanfattning tycker jag. För hur rättvist hade det känts att slita som ett djur på gymmet och sedan se ut som en liten klenis. Inte alls eller hur?!

För resultat triggar oss, det driver oss, dig, att fortsätta med det du gör och sträva efter ännu mer! Utan resultat vore det inte alls lika kul! Snarare nästan meningslöst…

Ändå hör det mer till vanligheten än till ovanligheten att drömma om en fit kropp, utan att egentligen vara beredd på att lägga ner det som krävs… eller inte förstår vad som faktiskt krävs för att få en ”fit” kropp!

Så vad krävs för att få en fit kropp?

Till att börja med vill jag säga att det finns olika kategorier av ”en fit kropp” och utan att fördjupa sig mer i det vill jag även säga att vi har olika förutsättningar för olika saker.  Några av oss har genetiskt mer fett på kroppen, utan att spendera dagarna hemma med att trycka i sig kanelbullar, dessa personer får kämpa mer för att bli av med fettet. (Kvinnor har mer fett än män tex)  Somliga har och har alltid haft en väldigt låg fettprocent och får svårare att bygga muskler eller få en kurvig figur. Eller att somliga oftare känner hunger än andra och på så vis äter för mycket, kanske till och med använder mat till belöning eller tröst.

Samma som att vissa har lättare för att lära sig i skolan än andra. Medan andra ha lätt för att lära sig men ändå struntar i att plugga och inte tar på vara sitt läshuvud. Medans vissa, trots att de inget läshuvud har, ger sig fan på att de skulle få bra betyg och får det trots att de till och med har läs -och skrivsvårigheter!

Vi är helt enkelt olika! Inte sagt att inget är omöjligt!

Själv hör jag inte till den kategorin som har och alltid har haft en låg fettprocent, snarare tvärtom! Jag vet att varje lite gram minus kräver sin ickekalori eller ansträngning! Glömmer aldrig när jag fick kommentaren ”Äh Frida det är väl inte så svårt för dig att gå ner lite”. Jag höll nästan på att hoppa ur mitt egna fett då. Vilket förvisso hade varit behändigt!

För att jag skall få en fit kropp vet jag att jag behöver vara noga med min kost. Inte äta en endaste onödig kolhydrat, styrketräna 5-6ggr veckan och köra 40-60min cardio 5ggr veckan. Styrketränar jag bara, kryper fettprocenten långsamt uppåt och jag blir mjukare i hullet. 🙂

Med handen på hjärtat har jag inte riktigt funnit någon cardio form som jag tycker är det roligaste som finns och som jag aldrig kan få nog av… däremot är det väldigt kul och enkelt att styrketräna då det är något som jag älskar att göra! Men i år har jag tänkt att finna en form av cardioträning som jag verkligen skall gilla!

Vilken är din favoritträningsform för att hålla dig fit?

1 kommentar

  1. Wow, fantastic blog format! How lengthy have you been running a
    blog for? you made blogging look easy. The total look of your web site is great, let alone the content!

    You can see similar here dobry sklep

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.