Nytt nummer av Hälsa ochFitness är nu ute i butik (tiden springer verkligen iväg)  den här månaden handlar min krönika om; Crossfit.

Är den högintensiva träningen verkligen för alla? Klarar verkligen allas kroppar av de intensiva ”wodarna” med  kettlebell swingar, kippling, clean och thrusters i en följ tills man knappt kan stå upp och har dränerat kroppen fullständigt! Är det verkligen för alla?

Tryck här för att läsa krönikan.

Själv har jag ni varit medlem på Crossfit Solid i Stockholm i ca tre månader och kört ca 9 wodar. Det uppstod hatkärlek från första stund! Oavsett hur stark jag må vara var jag ändå klen. Hur mycket rörlighet jag än tränat var jag ändå styv som en pinne! Hur mycket kondition jag än tränat verkade den som bortblåst och mjölksyran fullkomligt skek i kroppen… efter bara någon minut…

Miljön kändes dessutom ovan. Inga speglar, maskiner, bänkar eller annat som brukar höra ett gym till.  Allt jag en gång hade lärt mig och trodde att jag kunde var plösligt inte vatten värt. Att jag var stark spelade ingen roll som sagt… jag sög ändå..  på allt! Jag kände mig verkligen värdelös och mitt självförtroende fick sig en rejäl törn!

Men övning ger färdighet och jag har faktiskt gjort framsteg…små men dock ändå framsteg…. men framför allt har jag lärt mig att inte vara så hård mot mig själv! Jag måste inte vara bäst med en gång!  Bara tack vare den insikten och den acceptansen gick jag idag ifrån Crossfit Studion med ett stort leende på läpparna och en tillfredsställelse i kroppen!

BE THE BEST YOU CAN BE BECAUSE THAT´S PERFECT!

Nedanför ser ni mig öva clean innan det är dags för dagens wod. Fran

httpv://youtu.be/XrmckeHTpDg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.