Den här helgen har jag suttit mycket i bil och nu när vi närmar oss jul är jag nog inte ensam om att sitta ihop trängd i en fullbelamrad bil i flera timmar. Efter flera timmar i bil känner i alla fall jag mig ganska mörbultad! Stel i hela kroppen, svullen i ben och mage och alldeles skev efter att ha suttit i samma onaturliga ställning alldeles för länge.

Så här kommer fem snabba tips hur du kan undvika att bli allt för mörbultad efter en lång bilresa (så gott det går i alla fall);

  1. Flera stopp. Stanna hellre ofta och kort än att bara  göra ett långt stopp. Desto oftare du är uppe och rör på dig ju mindre svullen kommer du känna dig
  2. Undvik skräpmat och onödigt socker! Jag vet att just bilresor lockar till snabbmatsställen och ha med sig chips och godis som färdkost men för mycket onödigt socker och fett kommer bara göra dig dåsig och få dig att samla på dig massa vätska.
  3. Ta med egen färdkost Du vet inte bara vad du kommer stoppa i dig du sparar även massa pengar på att göra egen mat och ta med. Wrap är ex busenkelt att göra och supergott! Som snacks är skivad morot, gurka och äpple väldigt fräscht och gott.
  4. Triggerpunkt. Ta med en tennisboll eller bandyboll (du vet en sån vit med hål i) Är toppen att använda en hård boll och placera i en trött ländrygg eller spänd bröstrygg när man är på resande fot och sitter mycket, Kan även använda till att massera sig själv under fötterna. Testa! Jag lovar att du kommer tacka mig!
  5. Drick mycket vatten. För att undvika ”stopp” i systemet. Är inge höjdare…

Ha en Trevlig Resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.