Andra advent har redan passerat och både tredje och fjärde advent närmar sig med stormsteg.  I varenda personalutrymme eller mer eller mindre i varje butik bjuds de på pepparkakor. Till och med på diverse gym har jag sett. Mysigt och trevligt, eller? Är det verkligen så himla mysigt att det finns pepparkakor precis ÖVERALLT om man råkar vara en godisgris? Antagligen inte!

Kommer på mig själv eller snarare min hand att allt för ofta befinna sig, bokstavligt talat, i kakburken som står i personalrummet. Som sagt, snällt initiativ av chefen men ”förbaskade chef”!

Så jag har gjort en plan för mig själv och mitt pepparkaksätande eftersom pepparkakorna är där för att stanna. Och tro mig.  Jag funderade ett tag på utmattningsmetoden, nämligen att slänga varenda pepparkakspaket på jobbet, i hopp om att chefen skulle tycka att det blev för dyrt att köpa nya och tröttna. Men det kändes inte helt ok och förresten är pepparkakor satans billiga. För att inte tala om Lussebullar.! 3kr styck om du köper många. Löjligt billigt!

Hursomhelst, min strategi för att sluta äta så förbaskat mycket pepparkakor är att tillåta mig att äta 5st efter varje träningstillfälle! Istället för att äta en banan efter träningen som innehåller  ca110kcal tar jag 5 pepparkakor som innehåller 160kcal. (givetvis är en banan mer näringsrik är pepparkakorna och mycket nyttigare) Är det någon gång du definitivt kan fylla på med lite extra snabb energi är det efter träningen.

Att ändra sin inställning att säga ja istället för nej till sådant man gillar är dessutom ett effektivt sätt att ta bort stressen kring godsaker och att ”man inte får” .

Så var snäll mot sig själv och ta en pepparkaka efter träningspasset!

1 kommentar

  1. Very informative and funny! For further reading, check out: DISCOVER HERE. What’s your take?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.