”Ät var sjätte timma” ”Hoppa över mellanmålen , då kan du gå ner i vikt och behålla den visar ny forskning. Suck och stånk, säger jag bara! Forskningen hade gjorts på skånska´,som om det har någon betydelse överviktiga, medelålders, män som innan försöken hade unnat sig en och annan ostmacka, när suget närsom satte in. Jag citerar ” Med åren hade smörgåsarna och den övriga goda maten gett deras kroppar ohälsosam bukfetma”

Under en månad fick dessa män följa en strikt kost med frukost, lunch och mellanmål med sex timmars mellanrum. Inga mellanmål och inga smörgåsar i onödan, samt att de rekommenderades att träna. Japp, dessa lönnfeta, skåningar gick givetvis ner i vikt! Oj, vad förvånad man blir. Att de minskar i omfång är inte ett dugg konstigt, då de följde en strikt kosthållning med anpassad mängd kalorier utifrån deras behov, samt att de började röra på sig…. det säger ju sig självt att de går ner i vikt! Eller hur?

Det som så många forskare glömmer bort är varje individs livsstil och målsättning. Jag kan bara tala för mig själv men att bara äta tre gånger om dagen, träna tungt och intensivt, rimmar hemskt dåligt i mina öron. Samt att när hungern sätter in är det svårt att faktiskt håla alla sinnen skärpta och vara en trevlig prick. Se bara de i Robinson! Slänga ihop ett antal starka karaktärer utan mat. Det bäddar inte alls för intriger, intriger och så lite mer irritation och så lite fler intriger!

Så kort sagt, hur vill du må och vad har du för mål? Allt passar inte alla och ska du träna hårt, behöver både kropp och knopp, energi till det. Annars är risken stor att du blir grinig och resultaten uteblir! ) Eller hur blir ditt humör om du inte äter? Världens snällaste Frida, får jag faktiskt erkänna, inte blir så jättesnäll…

4 kommentarer

 1. Kunde inte hålla med mer… Ät mindre oftare och ha koll på vad du äter o när… Håll blodsockret / insulinet i shack och du kommer bli välmående på insida som utsida.

  Och som du sa… Mycket gladare;)

 2. Hade en liten ordväxling igår med en på Facebook just om att äta mellanmål…
  PERSON B: Finns en hel drös med studier som visar att måltidsfrekvens inte har någonting med fettförbränning att göra. Tycker det är lite väl ”oldschool” att fortfarande predika att en mindre måltidsfrekvens (1-4 måltider) skulle vara sämre eller på…verka någon negativt i jämmförelse med den traditionella (6-8 måltider), jag skulle snarare påstå det motsatta, de flesta som vågar testa mår otroligt bra när det utövar periodisk fasta.

  Samtliga personer följer Martin Berkhans, leangains metod av periodisk fasta, enjoy!!

  JAG; suck och stånk!!! Handlar allt om att gå ner i vikt?? Handlar allt om att öka sin förbränning till max?? Men att äta tre mål mat om dagen är för mig helt orimligt. Fine, om du inte rör på dig och lever på ostmackor mer e…ller mindre. Jättebra om du får struktur i ditt ätande och kan göra något konsekvent!!! Men att inte äta något efter man har tränat, bara för att man endast skall äta var sjätte timma och jaddi jaddi!!! Det handlar forfaran om energi in, energi ut och vad man har för mål!! Vill du bygga muskler! Ja då måste du ha ett överskott på energi! Löptränar du mycket, ja då behöver din kropp energi!Annars blior du sjuk osv Dessutom mår man fasligt illa om man skall försöka trycka i sig världens största, mega, portion mat!!! Sen skall man inte tro på allt man läser. Man skall vara skeptisk till alla löjliga studier till höger och vänster och göra det som funkar på sig själv!! Vi kan snacka GI. GI är bra men visste du att denna studie då de mätte blodsockerkurvan endast gjordes på åtta försökspersoner??!! De fick inte ihop fler då de inte var många som ville käka bland annat 2kg morätter!!! Om ni inte visste så har ju morötter högt GI… ja om ni äter 2 KILO!!!Så korkat!

  PERSON B: De flesta när de ”dietar” har ett mål och i de flesta fallen så handlar det faktiskt om att just gå ner i vikt och att förbränna fett. De flesta uttrycker dock inte alltid detta då det är rädda för att misslyckas, då får …det heta ”jag vill bara måbra”
  Men oavsett om målet är att bränna fett eller måbra så tycker jag inte att man ska sätta sig helt emot ett system som faktiskt fungerar oerhört bra om man inte har testat det själv eller har någon insikt i hur det fungerar. Samtidigt som man ska vara kristisk mot studier som görs så måste man även vara öppen och kanske våga gå mot strömmen. Du behöver inte läxa upp mig om att det handlar om energi in och energi ut, det är jag väl införstodd med. Om du vill ha ytterligare ett bra kvitto på att det fungerar oerhört bra med periodisk fasta kan du fråga mina kunder under pt-kampen hur dom mådde och mår nu då det fortsatt med periodisk fasta och de fick dessutom bra resultat! Vem har sagt att man blir på dåligt humör bara för att man äter 3 ggr om dagen?? Tycker du ska testa en sådan här diet och våga vidga dina vyer lite. Jag personligen äter efter ett periodisk fasta system och har gjort så i 2 år och älskar det men för den sakens skull sitter inte jag och säger att allt annat är skit och inte fungerar för det är bara ignorant..

  JAG; Man skall inte dissa för dissandes skull! Klart man skall vidga vyer och testa olika saker och det är ju dörför jag skriver som jag gör!! Att allt inte handlar om att gå ner i vikt eller bara brän…na, bränna bränna:-) Hittar man något som funkar och som man trivs med och som är ett sätt att äta på som man kan göra jämt. Grattis!!! Jag menar ändå på att man skall vara skeptiskt till det man läser och fråga sig själv vad man vill och vad man har för mål och vad som funkar för en själv!!
  Och jag kan ju bara utgå från mig själv när det gäller att bli kinkig och grining då det går för många timmar mellan måltiderna…å de som jag känner….hihi….

  • Periodisk fasta, eller rent av svälta sig & bränna fett och gå ner i vikt är en sak.
   Sluta ät du kommer gå ner i vikt, simple as that.

   Men! Då tar vi en intressant person, en person med mycket muskler som tränar regelbundet och hårt.
   Då har alternativen som vi ställs inför plötsligt blivit få.
   Kroppen precis som du skrev i din senaste tråd, älskar fett den tycker det är grymt och mycket bra att ha. Muskler å andra sidan har ingen som helst funktion mer än att dom förbrukar mer energi och ur kroppens synpunkt inte kommer lika högt på listan som fett.

   Med andra ord väljer du en felaktig diet kommer dina muskler ryka i samband med din viktförlust. För många med muskler ett ej önskvärt resultat.

   Frågar du mig ”Helt oacceptabelt” 🙂

   Då åter till själva poängen…
   Äter du jämna måltider så kommer ditt blodsocker inte sjunka på samma sätt som vid oregebundet ätande. Vilket i sin tur INTE kommer leda till att insulin strömmar ut på samma sätt som vid oregelbundet ätande. (Insulin = ett hormon som stimulerar fettinlagring).

   Som jag kortfattat brukar säga till folk som vill gå ner i vikt utan att behöva ge dom komplexa mat scheman. Håll koll på blodsockret och rör dig och så kommer du tappa dina kilon OCH MÅ BRA 🙂

   Sen klart skall du bli ”crazy ripped” så får man ju ta allt under luppen ordentligt se till vad för näring man väljer vid vilka tillfällen och se till att det tjänar sitt syfte optimalt under hela dygnet.

   Carbs runt passen för energi och återhämtning, fett och protein övriga stunder.
   Gärna fibrer på morgonen så magen orkar med osv…

   Phew…. Haha där fick jag sagt det *skönt att lufta* 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.