02. maj 2012 · 8 comments · Categories: Träning

Det är faktiskt inte bara din kropp som behöver motioneras regelbundet. Även din hjärna kräver aktivitet. Annars blir du trögtänkt och ointelligent. Skämtåsido men det finns faktiskt olika sätt du kan ”motionera” din hjärna på och då pratar jag inte om att lösa korsord eller lära sig ett nytt språk. Utan om din RMI = Rätt Mental Inställning

För utan den kommer du inte särskilt långt!  Visst, tvivlar vi alla någongång på det vi gör och varför vi gör som vi gör. Men det är bara naturligt och utvecklande att då och då stanna upp och ställa sig själv dessa frågor för att du skall kunna veta om du ska fortsätta på samma sätt eller ändra på det som behövs. Med rätt RMI blir det lätt för dig att hitta tillbaka till den röda tråden även om det innebär en förändring/uppoffring för dig. Med rätt inställning gör du förändringarna och ser bara dem som nya roliga utmaningar och omväxling, inte som onda måsten som du genomlider och som du ändå kommer att sluta med ”för att det inte är din grej” . För du vet att inners inne är det där bara en ursäkt!

Den vanligaste PT klienterna jag har är kvinnor som vill gå ner i vikt och för att lyckas med detta, inte bara tappa så mycket som möjligt på kort tid, för det är inga svårigheter! Utan jag menar att verkligen LYCKAS att bli av med de där kilona och bli den där hälsosamma och aktiva personen! För att bli det krävs en förändring på lång sikt. Tänker du inte långsiktigt med din viktnedgång utan bara här och nu och droppa kilon så snabbt som möjligt kommer motivationen tryta fett mycke då vågen inte visar 1 kilo ner varje vecka. Din viktnedgång blir en kamp mellan dig, mat, träning, vågen. Frustration föds och till slut blir det omöjligt att inte ge upp…

Min erfarenhet med de som lyckas med sina viktnedgångar är de som verkligen bestämt sig! De tror på sig själva och sin förmåga och har ingen stress i att gå ner i vikt utan gör  det lugnt och sansat utan någon stress.  De har RMI!

 

3 SNABBA HUR DU STYRKETRÄNAR DIN HJÄRNA OCH FÅR RMI:

– Tänk flera gånger om dagen att du kan bli din egna förebild. Känns det för svårt att tänka så, hitta en förebild och analysera hur den personen lever och vad som är rimligt för dig att ta efter utifrån ditt liv. Tro på att du också kan!

– Var nyfiken på nya saker och försök se lösningar i allt!

– Tänk att du och din kropp är värd det bästa. Den bästa energin så du blir stark och orkar tänka klart! Att du själv bestämmer över din tid och vad du gör med den. Vad vill du göra? Läsa en bok, träna, tvätta, diska. Bestäm över din tid!

Glöm inte att du kan såå mycket mer än du tror! Det gäller bara att du är modig och vågar! Sluta skylla på yttre faktorer. Det är bara ett sätt att skapa bortförklaringar, ursäkter som inte tar dig framåt! Det ligger på DITT ansvar och din omgivning kan bara stötta dig!

Vad väntar du på?! Det är bara att börja! 🙂

 

 

 

8 kommentarer

 1. suzanne werander

  Ska börja med en gång,,tar den där boken först…..
  Mycket bra o tänkvärt det du skriver

 2. Wow, amazing weblog layout! How lengthy have you
  ever been running a blog for? you made blogging look easy.
  The whole look of your web site is wonderful, let alone the
  content material! You can see similar here
  sklep internetowy

 3. Здесь вы найдете разнообразный видео контент
  ялта интурист старые фото

 4. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is truly informative.

  I’m going to watch out for brussels. I will appreciate if you
  continue this in future. Many people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 5. Very engaging and funny! For more information, visit: EXPLORE FURTHER. Let’s chat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.