Expressen varnar för hälsomat och jag gick in för att läsa mer. Trodde att jag skulle läsa  något revolutionerande.. men det visade sig bara att vi helt enkelt skall äta mindre…

Den sk  hälsomaten de varnade för var; popcorn, bananchips, kaffelatte light och hummus… Personligen räknar jag inte riktigt dessa livsmedel till hälsomat från första början! Hälsomat för mig är  mat som är så REN som möjligt! Inga färdig livsmedel som har behandlats och smakstatts med en massa konstigheter! Så att säga naturelle! Vad är hälsomat för dig?

Vad jag anser om den sk Hälsomaten

  • POPCORN – väldigt bra alternativ för den sugne. Dessutom svårt att överäta! Köper du en ligt popcorn innehåller en påse ca 350kcal. Vilket motsvarar ett extra melanmål ca. BÄttre alternativ är värdelösa chips som bara innehåller massa läskiga E-nummer typ…
  • BANANCHIPS – enda gången jag säger att det är ok med bananchips är i stort sett efter träningen, då kroppen behöver fylla på sina energilager.  De innehåller väldigt mycket socker s¨indvik dessa överhuvudtaget om det går! Torkade aprikoser är också ett bra alternativ efter träning.
  • KAFFELATTE LIGHT – kaffe innehåller inga kalorier MEN väljer du att ha mycket mjölk i kaffet så ökar du även på antalet kalorier. Räkna med ca 3dl mjöl till din kaffe vilket är ca 120-300kcal beroende på mjölk. Lär dig att njuta av en stor kaffelatte EN gång i veckan! Blir även billigare för din plånbok!
  • HUMMUS – 200g hummus är en väldigt stor portion!

Kort sagt! Det handlar om kalorier in och ut! Hitta en livsstil som gör att du kan njuta av livet och ät mat som får dig att må bra och ger dig  kraft! Lär dig att tajma dina måltider så det passar bra till träningen! Ta den där kaffelatten innan träningen eller varför inte efteråt!? Välj popcorn istället för chips då chipsen bara innehåller massa skit!!

MEN glöm inte! MAT ÄR EGENTLIGEN BARA BRÄNSLE TILL DIN KROPP!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.