Måndagen den 25feb gästblogginlägg nr2 på Stronger:

 Idag sög jag!

Vissa dagar är man duktig, gör framsteg, hittar ett flow i träningen och livet leker. Andra dagar är inte sådana! Idag var en sådan dag…

Idag kände jag mig riktigt kass och min teknik fullkomligt sög! Jag sliter som ett djur med min rörlighet för att kunna göra squat och ha en aktivering i min baksida lår och inte låta framsida lår gå in och ta över bara för att den är starkare. Skapa en balanserad fysik helt enkelt. Men är det något som var och varannan person har svårigheter med så är det just att aktivera baksidan!

Det märks i att man gärna vill lägga vikten på tårna i de flesta momenten istället för hälarna. Därför är det viktigt att träna teknik/ skapa sig ett bra rörlighetsmönster för att rätt muskler skall kunna eller snarare skall förstå att det just är dom som skall arbeta.

Skall försöka lägga upp en video i veckan på olika bra övningar man kan göra för att få en bättre aktivering i baksidan = snygg rumpa!

Hursomhelst, trots allt mitt satans slit med teknik och rörlihet spelade det ingen som helst roll idag. Framsida lår tog fullkomligt över! Jjag hittade ingen balans utan var bara framtung och 12kilos kettlebellen kändes tung. Men kom igen 12kg…. Riktigt trött och arg blev jag på mig själv och  min  satans stela, orörliga, trögfattade kropp! Hade jag kunnat hade jag bytt ut den på momangen! Förgrymmade mig även över att mina föräldrar inte tvingade mig till att bli gymnast, konståkare eller dansare när jag var liten så att jag kunde varit rörlig och gymnastisk nu!! Irritationen resulterade givetvis i att jag spände mig ännu mera och tänkte för mycket .

kettlebell-workouts________________________________________________________________________________________________

Dagens wod

3 minuter

  • 8 ryska kettlebellsvingar 
  • 8 burpee-shuttlesprint
  • Vila 90 sekunder

3 minuter

  • 4/4 kettlebell clean & jerk
  • 8 FLR-burpee-shuttlesprint
  • Vila 90 sekunder

3minuter

  • 4/4 kettlebell snatch
  • 8 shuttlesprint

_________________________________________________________________________________________

Efter woden (och efter att en av coacherna, givetvis på ett bra och konstruktivt sätt, visat mig övningar jag borde göra. Som jag redan vet) var jag så förbannad på mig själv att jag åkte raka vägen till SATS Kungens Kurva igen och klampade in i gymmet  högröd av ilska och började köra knäböj med egen kroppsvikt, med bollar, framför bakom på. Klev upp på en hög bänk (leta efter aktivering, lägga vikten i hälen)

Sedan stretch och rörlighet.  Inser att det är bac to basic igen och köra mycket sånt!

Åkte hem. Hungrig som en varg och käkade 250gram keso och två laxfileér men är fortfarande hungrig!

I morgon är en ny dag!

1 kommentar

  1. Excellent insights! Your breakdown of the topic is clear and concise. For further exploration, I recommend visiting: READ MORE. Keen to hear everyone’s opinions!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.