Nedan kommer en video på en grymt bra coreövning som passar alla att göra! Samt dagens inlägg i Stonger.se

httpv://youtu.be/rxEX-W4-OuE

 

Tisdagen den 26feb mitt gästblogginlägg på Stronger.se

Tankar om magoperationer!

Visste du att det läggs ca 50miljoner på magopretationer om året i Sverige? Du vet när man snörper åt magsäcken eller kopplar om och ur tarmarna. Finns lite olika varianter och jag kan inte påstå att jag har någon superkoll.  Det jag vet är att dessa personer går ner otroligt snabbt i vikt. Säkert 40-60kg på ett halvår. Vansinnigt  men säkert nödvändigt!

Frågan är varför de som gör dessa magoperationer inte går ner av att äta bra och röra på sig? Varför funkar det inte för dom? Eller varför är det så många som det inte funkar för? Vad tror du?

help3-372x238

Givetvis finns det inte ett svar utan beror på flera olika saker gener, beteende, sockerberoende, mättnadskänsla, miljö, traditioner, upppväxt, umgänge, vanor, kunskap, mental inställning med mera! Alla dessa saker påverkar såklart en individ och blir man redan i ung ålder överviktig och inte finner njutningen av att röra på sig utan istället kanske använder mat till andra saker än bara bränsle. Som tröst, för att belöna sig, när man umgås, när man har tråkigt,  när man är stressad osv. Kort sagt, en som gillar mat och känner en tillfredsställelse av att äta kommer sannolikt äta mer än en som inte är så förtjust i mat och bara äter vid ”behov”.

Visst vore det bra och enkelt om alla bara åt för att ge kroppen den energi den behöver!? Men kroppen är något mer komplicerad än så och gör gärna mer av det den mår bra av och till skillnad från förr när man behövde svälta är nu mat mat tillgängligt dygnet runt ! Och det är ju inte så att det vankas nyttiga fetter, grönsaker, fisk och kött….. snarare  snabbmat, transfetter, bullar, läsk, energidrycker…… dessa energidrycker suck… fast det är en annan historia!

Hursomhelst är jag inte för magoperationer utan är övertygad att man kan gå ner i vikt med bra mat, träning och rätt inställning.  Se bara på alla de som är med i Biggest Loser. Vilka resor de gör!  Satan vad de går ner i vikt och kan de kan vem som helst!  Men då hade de personerna som gör dessa magoperationer istället behöva bo  i ett ”Fat Rehab House” med bra mat, coachning och flera timmars motion varje dag för att lyckas! Jag hade verkligen inte haft något emot att öppna ett sådant ”Fat House” och förändra folks liv. För det är fantastiskt att göra! Ge tillbaka folk deras liv och deras livsgnista igen. Se glädjen i deras ögon. att de kan! Att de minsann har lyckats! Ja, det är en häftig känsla! :)

biggestloser

Efter PT kunder gjorde jag en snabbladning med protein, whey och mjölk samt lite rena kolhydrater innan jag körde ett lunchpass crossfit

Dagens Wod. 15 minuter

 • 8 pullups
 • 10 wall balls
 • 12 ski-jumps
 • 1 wall climbs

Jätterolig och jobbig wod och trots att jag blev alldeles slut envisades jag ändå med att åka tillbaka till gymmet och köra lite rygg. Behöve ändå slå ihjäl lite tid tänkte jag (innan jag fick tre avbokningar. Dessa förkyldningstider!)

 • 5set latsdrag, 50kg 8:or
 • 3set sittande rodd med en arm

Körde även lite teknikträning med kettlebellen, clean och jerks men kastade även in handduken där efter ett tag så jag bara kände mig sliten. Jag behövde min återhämtning! Bättre att åka hem och jobba vid datorn!

Middagen  blev 250gram nötfärs, smaksatt med barbecue till det avocado, ost, grönsaker och rågbröd samt ett glas rött. Bra för hjärtat!

Har jag sagt att jag fortfarande är hungrig?

nötfärssnacks

 

3 kommentarer

 1. Wow, incredible blog layout! How lengthy have you been running a blog for?

  you make blogging glance easy. The full look of your web site is
  great, as smartly as the content material! You can see similar here sklep online

 2. Hey there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get
  my site to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good
  success. If you know of any please share. Kudos! You can read similar art here: Scrapebox List

 3. Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.