Vad är det med dagens moderna kvinna och man, det här att tänka qvickfix jämt!!?

 Hur kan de inte förstå att det tar flera år att skapa sig en vältränad kropp? Att våra kroppar är konstruerat tröga och ´det gäller att tjata, tjata, tjata på kroppen så att den kan anpassa sig efter vad den blir utsatt för.

Att vilja ha en snygg och vältränad- kropp nu,nu,nu- mentaliteten är bara ett idiotiskt tankesätt som är som gjort att få en att må dåligt!  

Jag hade precis en kund och hennes mål är att gå ner i vikt. Hon är verkligen supertaggad och det underlättar alltid att arbeta med en kund som har viljan och bara behöver verktygen. Ändå är hon inte ensam om att höra till en av dem som vill så mycket att det nästan bubblar över. Sådana personer är nästan lite ”övertaggade” och det är lätt att de känner frustration och ångest om de inte ser resultat hela tiden, varje vecka.

Detta är både på gott och ont. Gott för att det skapar motivation och driv men också ont för att motivationen blir så bräcklig om resultaten inte nås med en gång! Och försvinner motivationen..ja.. då är det lätt att skippa både ett, två och tre träningspass och slarva med maten. Varöfr inte. Det spelar ändå ingen roll. Plötsligt är man fast i en nedåtgående spiral.

Det är här den mentala biten gör skillnaden och därför försöker jag tidigt gräva i mina kunders värderingar, vilka förebilder de har osv osv för att kunna skapa tydliga målbilder och nya livssanningar som de kam plocka fram när motivationen tryter.

För finns  rätt mental inställning kan man lugna sig själv. Man kan säga till sig själv; Att det bara är att fortsätta, fortsätter jag så kommer resultaten. Jag är tygg i at min träning ger de resultat jag vill ha och att jag äter det jag ska. Jag litar på mig själv, min träningsplan och min kostplan.! ” 

Typ något i den stilen försöker jag pränta in i mina PT kunders hjärnor:)

Det finns inga qvickfix utan bara medveten,  långsiktig träning som skapar en riktigt vältränad kropp. Dock önskar jag att fler skulle kunna tänka mer på prestation än resultat. Att tjejer skulle kunna sluta väga sig stup i kvarten och stirra på sin spegelbild i letande efter skavanker. Tänk ut hur stark, smidig, explosiv, stark du vill vara istället för att blänga på dina celuliter. Fantisera om hur fort du vill kunna springa 5km, hur lätt din krop känns. Känslan av att du har gjort din kropp till en stark, hård maskin som klrar alla utmaningar du utsätter den för

Visst låter det coolt??!

Så snälla tjejer. Sluta värdera er själva i hur mycket fett ni har!

Bli en bättre DU genom rätt träning!. Så jag uppmanar och framför allt tjejer att kontakta  en Personlig Tränare, sätt upp tydliga styrkemål eller konditionsmål, tillsammans med denne och  sträva efter att nå dom.  Släpp kroppsfixeringen och träna för att bli bra på något istället för att bara försöka se snygg ut!  Lovar dig att kroppen kommer anspassa sig efter den träning du utsätter den för!!

Hatten av för alla idrottare som tränar för bättre prestation och inte  bara för att kunna se snygga ut i omklädningsrummen!

6 kommentarer

 1. Jättebra inlägg! Jag fick någonstans upp intresset för en (i mina ögon) jättestark kropp. Mina mål är styrkemässiga, men jag vet att de tillsammans med att jag sköter min kost kommer att leda till att det farliga bukfettet minskar. Jag har stått still ett tag i vikten för jag har inte orkat tänka så mycket på kosten (LCHF och inget socker, men äter just nu för mycket), men då tänker jag att jag i alla fall satsar på att utveckla träningen. Det är coolt med starka kroppar som man kan använda!!

  Jag ska på PT timme om två veckor, men det var en deal så jag ska bara gå en gång. Funderar på att köpa ett 3st paket sedan, men tror du att det kan ge någobtig? Vad kan jag ha för krav, ösnkningar och förväntningar då? Jag har väldigt dålig ekonomi och kan inte riskera att kasta pengar i sjön. Jag är rädd att gå dit och tänka ”fan. detta hade jag klarat själv”

 2. Åh, såg att du är PT på Sportlife (Nordic Wellness) Gbg. Så vad kan jag förvänta mig om jag väljer tre gånger med dig? Och varför borde jag välja dig? Ingår en kortare konsultation före eller är det tid som tas frän timmarna? Är en timme verkligrn aktiv, kan jag räkna med att en PT, dvs ex du, ska ”köra skiten ur mig”?

  • Frida A. Werander

   Att ha en kropp som är som en maskin och kan utföra det man utsätter den för är en skön och häftig känsla! Kul att du har hittat den!
   Desto mer specifik du kan vara med vad du föväntar dig och vad DU vill ha ut av timman/timmarna desto enklare! Är det ett fysupplägg, typ en grispass där du skall ta ut dig till max, utanför alla komfortzoner. Kanske behöver du ett teknikpass för chins, marklyft, knäböj, kettlebell, ryck, stöt. Rörlighetsövningar som passar dig. FLer coreövningar. Träna spänst, explosivitet. Med en erfaren PT finns det inga gränser och det är ju DU som vet vad du vill ha ut av timman. Tala om ditt mål och vad du föväntar dig kan jag lova att du inte kommerbli besviken när vi kör! 😉

   • Tack! Jag börjar bli orolig att jag börjar bli övertränad, men så fort jag känner mig stark nog kommer jag att kontakta dig igen. Jag vet inte hur jag ska hamna på banan igen. Det enda jag vill göra är att träna, jag fantiserar om träning och allt. På gymmet känner jag mig doxk lite sliten och jag kan inte längre sova på nätterna. Jag vet inte hur jag ska ta mig ur detta.

    • Frida A. Werander

     Det är inga bra tecken Johanna! Kul att du älskar träning och är taggad men återhämtningen är också en jättebiktig del! Med ett bra träningsupplägg blir det enklare för dig att veta planera din träning och din återhämtning. Förstår att du tänker att du vill träffa mig för att jag skall köra skiten ur dig men en PT kan även ge en fler dimensioner än bara det:) Förstår du hur jag menar?

 3. Great read! The clarity and depth of your explanation are commendable. For further reading, here’s a useful resource: EXPLORE FURTHER. Let’s discuss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.