Jag har burit min Fitbit Flex varje dag i över en månad! Jag har duschat,tränat och sovit i den så nu tycker jag mig kunna göra ett rättvist utlåtande med både dess för och nackdelar.

För den som inte hängt med på vad en Fitbit är så är det ett armband med en sändare som mäter sömn, aktivitet, kalorier och steg. Går även att lägga in hur mycket man dricker m.m. Sedan laddar man ner en app där man kan se dessa data och som laddas upp varje gång du kommer nära datorn.

Själva installationen var superenkel och då är jag inte särskilt tekniskt. Med andra ord behöver du inte bekymra dig över användningen så länge du har en smartphone. Ett litet minus är dock den tråkiga färgen på armbandet men finns säkert att hitta någon annan färg.

Jag gillar verkligen att  kunna se hur mycket jag har rört mig under dagen men här kan tyvärr Fitbiten inte riktigt avläsa vilken typ av aktivitet man har utfört och i vissa fall inte ens att man har rört på sig överhuvudtaget.  Exempelvis kan den inte utläsa om man cyklar ett 60min högintensivt spinning pass, vilket yttrar sig i att det inte syns överhuvudtaget i statistiken under dagen. Det verkar inte heller som att Fitbiten kan känna av om man kört ett högintensivt eller mer lågintensivt pass, om man styrketränat eller tagit en promenad. Hur den mäter av verkar mer ha att göra med rörelsen i handen och det kan som sagt ibland vara lite vilseledande mot den egentliga aktiviteten.

En annan sak som jag saknar är att kunna ladda rakt in i telefonen när jag vill och inte behöva vänta till kvällen när jag är nära den dator som läser av Fitbiten, innan jag kan se aktiviteten.

Trots dessa nackdelar är jag jättenöjd med detta roliga, lilla träningsverktyg och rekommenderar den både till nybörjare och till den mer erfarne som vill förgylla sin träning. För att inte glömma den prylgalne;)

Fitbit finns bland annat att köpa på Elgiganten och Stadium om jag inte minns fel! Pris 795kr

                                                                    Slutbetyg; HISSA!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.