Oavsett vad man skall göra är ens tankar och mentala inställning helt avgörande,
hur det kommer att gå!

Det spelar ingen roll om det handlar om en idrottsprestation, att hålla en föreläsning,
en presentation på jobbet, komma ihåg vart man lagt sina nycklar, nå ett utsatt mål, bryta gamla vanor, gå ner i vikt, hitta en bra partner eller bli en harmonisk människa!

Så MÅSTE ens MENTALA INSTÄLLNING vara att man KAN!!

Tror man att man inte kan, så givetvis kan man inte!
Det säger ju sig självt!!

Föreställ dig en höjdhoppare som precis skall ta sats och hoppa över hindret.
Tror ni han har störst chans att klara hoppet om han tänker;

”Shit, vad högt det kändes nu! Undrar verkligen om jag klarar det!?”
eller
”Jag kan det här. Jag fixar det här. Jag har gjort det här förr, jag vet hur jag skall göra”

I söndags körde jag ett mini Triathlon i Stockholm och då blev med ens min mentala inställning lite extra påtaglig! Simning är till exempel inte alls min grej och för att vara ärlig tycker jag nästan illa om det men jag gjorde det!=) Därefter var det 2mils terrängcykling. Askul att få cykla som en tok med branta backar, stockar och sten och lera!! Tyvärr, gjorde sig plötsligt min onda ländrygg, som jag inte haft problem med på över ett år, sig ordentligt påmind. I en och en halv mil funderade jag seriöst på att avbryta loppet då det gjorde så nedrans ont! Smärtan strålade ända ut i både höftböjare och it-band och påverkade min trampkraft!

Men jag accepterade min smärta och såg nedräkningsmarkeringarna och bara trampade på och fokuserade på vägen framför mig och tillät endast tankar som; ”jag fixar det här” . Eller, åtminstone försökte! Då tankar som ”faan vad ont det gör, skall jag verkligen inte avbryta?” tappade jag med ens fart och blev rejält omkörd.

Man klarar mer än vad man tror och när man väl gjort det så känner man sig himla nöjd!!

Tror aldrig kexchoklad, banan och sportdryck smakat så gott som när jag kom i mål!! 🙂

1 kommentar

  1. Very engaging and funny! For more information, visit: EXPLORE FURTHER. Let’s chat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.