Då jag kör pt med mina s k ”kontorsgubbar” . Vill säga kunder som har ett stillasittande jobb framför datorn, kan jag inte låta bli att dra på smilebanden och kalla många av dom för kärringar. Givetvis alltid med glimten i ögat! No feans Darlings! Det är verkligen fantastisk, intressant hur mycket ett stillasittande jobb kan påverka balansen i kroppen! Eller snarare hur mycket obalans i kroppen det skapar. Jag ser med en gång i rörelsemönstret vad folk har för yrke eller sysselsättning. BLir inte ett dugg förvånad när jag får halvera vikterna för att stela gubbar skall klara av att hålla en bra teknik. Och då jämför jag inte med mig själv utan snarare med en dagisfröknar. Ja, för se ni, dagisfröknar, där kan vi snacka rörlighet asså!

Inga problem med att göra fina utfall och sträcka upp armarna, luta sig fram med endast lätt böjda ben, utan gnäll. Få ihop skuldebladen eller hålla ner axlarna. De får även utan problem in armbågarna vid sidorna och gnäller över lag mindre än kärringarna.

Våra kroppar är kort sagt, helt enkelt gjorda för att röra på sig. Har man ett jobb där man sitter hela dagen, blir det extra viktigt att man aktiverar sig, för att få igång cirkulationen och rörligheten i de stackars förkortade muklerna och i de stela lederna och ligamenten. Annars kommer problem och värk som ett brev på posten. Jag lovar. Tro mig.

Så darlings, ta hand om era kroppar. FÖr ni har bara en endaste kropp och den vill ni väl skall hålla så bra och så länge som möjligt?

För eran fina bil skulle ni väl inte skita i att lämna in på service? Och blir bilen skitkass så är det ju bara att köpa en ny men tyvärr funkar det inte riktigt så med kroppen…

                              DIN HÄLSA. DIN FRAMTID

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.