Jag har tidigare skrivit om mysmånaden december, då det är så gott som fritt fram, att stoppa i sig av diverse gott. För det är ju nu vi ska passa på att unna oss,eller hur? 😉 Man kan också jämföra julen lite med tänket att ; när man är gravid så ska man äta för två! Sedan beskyller man alla extra kilon, för dom där jobbiga gravidkilona… eller så undrar man förvånat där någongång efter Nyår, Trettondagsafton varför byxorna plötsligt sitter så förbaskat hårt! Det är lite som att man tror att när man är gravid eller när det är jul att alla lussebullar, pepparkakor och glögg bara är tomma kalorier som förbrännas av sig själva…  Annars hade ju det varit ett väldigt enkelt alternativ! 

Jag säger inte att det är inte lätt att stå emot allt gott när det vattnas i munnen. För ni har säkert märkt att ju närmare julen, desto mer mat, fika, godis, choklad, glöggkalas och andra läckerheter kommer i vår väg. Men du måste faktiskt inte lägga på dig några extra kilon över jul. Välj vad du verkligen vill äta och försök få in motionen även under jul ,tipsar Aftonbladets experter.

Mina egna råd till dig är;

– Ät som vanligt mellan jul och nyår; frukost, lunch, middag 2-3 mellanmål. Bra nyttiga, mål och gärna lite mindre då du antagligen inte kommer hinna med att träna lika mycket i allt julstök,

–  Undvik i största möjliga mån allt som har med socker att göra då det inte är de stora Högtiderna. En vana går lätt att befästa och desto mer sött du äter nu desto svårare kommer det bli att sluta sen!

– Rör på dig! Jo, du hinner och behöver prioritera att röra på dig varje dag á 20min! Stäng av Tv:n en stund eller gör det framför TV:n. Lite uppphopp, utfall, armhävningar, dips med hjälp av soffan eller soffbordet, sit-ups. Köp gärna och ha ett gummiband hemma för fler övningar så du även får med ryggen. Det finns inga ursäkter för att inte röra på sig! 

DU BLIR FAKTISKT VAD DU ÄTER…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.