Våra kroppar fungerar olika och exakt samma kost kan få den ena att gå upp i vikt medans den andre kan gå ner i vikt. Våra olika kroppssammansättningar och olika ämnesomsättning är bara några faktorer som gör att våra kroppar svarar olika på samma träning och kosthållning. Det kan tyckas väldigt orättvist att ens vännina kan äta den ena kanelbullen efter den andra varje gång ni fikar utan att lägga på sig ett gram, medan du själv bara behöver tänka ordet bulle och byxlinningen börjar med ens att strama. Rättvist? Inte ett dugg!

Men det är ju så mycket lättare och för att inte säga bekvämare att fokusera på probemen och de negativa istället för att se möjligheterna man faktiskt har! 

Vi är alla unika och även om våra kroppar är gjorda för att röra på sig varje dag passar till exempel inte alla för tung styrketräning på gym, spinning inomhus eller att springa marathon. Det gäller att du lär känna din kropp och hitta det som är roligt och samtidigt ger resultat. Genom att anpassa din fysiska aktivitet till behovet får du på så vis bättre resultat och mindre skador och besvikelser. Du jobbar helt enkelt med din kropp istället för emot den!

Så glöm allt som heter quickfix och flummiga, generella, hälsoråd där det lovas fastare rumpa, plattare mage och 10kg ner på en vecka. Detta är bara hälsobranschens sätt att att göra big business på och det är betydligt mer lönsamt för dem med one-size-fits -all- lösningar!

Ta reda på hur du fungerar och vilka behov just du har!

Själv vet jag att min kropp inte klarar av högintensiv konditionsträning flera dagar i veckan utan att jag blir förkyld. Trots att jag ätit och återhämtat mig som jag ska! Däremot vet jag att min kropp svarar bra på korta, tunga, styrkepass och lite mer lågintensiv förbränningsträning. När det kommer till kosten mår min kropp bäst av en ganska hög fettkonsumtion. Jag har även lärt mig att känna skillnaden då jag ätit bra med kolhydrater under ett pass och musklerna har fri tillgång till energi. Jag är kort sagt expert på min egna kropp! Och det tycker jag även att du skall se till att bli över din!

 

 

4 kommentarer

  1. Intressant!!
    Du får hjälpa mig lära känna min kropp då (hur bra nu det lät) 🙂
    /Sofia

  2. Din blogg är så himla inspirerande och motiverande! Superkul att läsa dina inlägg!

  3. Loved the wit in this article! For more on this, click here: DISCOVER MORE. Keen to hear everyone’s views!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.